4:0! Kui Madridi Atletico viimati Madridi Realiga kohtus, taoti valitseva Euroopa meistri puuri neli palli.Foto: JUAN MEDINA
Uudised
20. märts 2015, 16:53

MADIN MADRIDIS: Realil lihtsalt peab enne matše Atleticoga jänes püksis olema!

Fortuuna jalgpalli Meistrite liiga kolm suurimat soosikut – Müncheni Bayern, Madridi Real ja FC Barcelona – veerandfinaalides kokku ei viinud, aga ei jätnud serveerimata maiuspala. Vastamisi loositi mullused finalistid, Hispaania pealinnaklubid Real ja Atletico.

Mullu kevadel Lissabonis peetud finaalis oli väike vend Atletico triumfile ülilähedal – Real suutis 1:1 viigivärava lüüa alles 93. minutil. Järgnenud lisaajal lõi Real kolm väravat ja tuli 4:1 võiduga 10. korda Euroopa meistriks.

Atletico kättemaks finaalikaotuse eest on olnud põhjalik. Käimasoleval hooajal on klubid kohtunud kuus korda ja Real pole võitnud ainsatki matši. Enamgi veel – viimati, veebruari alguses peetud kohtumises nüpeldas Atletico Reali suisa 4:0! Pani nagu part konnale!

19. august 2014, Real - Atletico 1:1. Hispaania superkarikafinaali avamängus viis James Rodriguez 81. minutil Reali juhtima, aga 88. minutil Raul Garcia viigistas. See oli vihje Atletico sitkusest, millega Realil edaspidi on jännata tulnud.

22. august 2014, Atletico - Real 1:0. Superkarikafinaali kordusmängu ainsa värava lõi Mario Mandzukic juba 2. minutil. Tõsiselt suurt survet Real vastasele peale panna ei suutnudki.

13. september 2014, Real - Atletico 1:2. Atletico peatreener Diego Simeone jälgis matši juhendamiskeelu tõttu tribüünilt, aga tema poolt enne mängu paika pandud taktikaline plaan ja vahetused toimisid hiilgavalt - võiduvärava lõi vahetusest sekkunud Arda Turan. 85 253 pealtvaatajat vilistasid Reali välja.

7. jaanuar 2015, Atletico - Real 2:0. Hispaania karikasarja 1/8-finaali avamängus mängis valitse Hispaania meister valitseva Euroopa meistri konkreetselt üle. Ilmne märk Reali meeskonnas tekkinud Atletico-kompleksist - kui ikka järjekindlalt ühelt tähtsalt vastaselt lakki saada, siis tekibki tunne, et võita pole võimalik.

15. jaanuar 2015, Real - Atletico 2:2. Kõik sai selgeks juba esimesel minutil, kui ta tippmängijaks kasvatanud Atleticosse naasnud Fernando Torres viis meeskonna juba 1. minutil juhtima. See tähendas, et Real vajas nelja väravat. Torres skooris ka teise poolaja avaminutil. Real vilistati taaskord välja.

7. veebruar 2015, Atletico - Real 4:0. Eelmine hoooaeg, kus Atletico mõlemad meistrivõistlustel Reali vastu peetud matšid võitis oli 1950-51. Simeone tõi selle rõõmu 64aastase pausi järel Atletico õuele ja tohutult võimsalt. Atletico pühkis Realiga põrandat. "Briljantne esitus," tõdes Simeone. Meeskond kutsuti fännide poolt riietusruumidest tagasi platsile, sisuliselt iga pealtvaatajad tegi foto tabloost, kus seisis tulikiri Atletico-Real 4:0.

***

Ülaltoodud loetelu on tohutult võimas. Maailmas on kaks jalgpallimeeskonda, kellel koosseisud kannatavad välja võrdluse Reali omaga – FC Barcelona ja Müncheni Bayern. Korduv edu ükskõik millise meeskonna vastu neist kolmest väärib suurt imetlust.

Simeone juhendatud Atletico kuuemänguline seeria Reali vastu on fenomenaalne ja loogikareegleid purustav. Müstika teatavasti kohutab. Realil lihtsalt peab veerandfinaalide eel jänes püksis olema.