NÄGU NAERUL: Sepp Blatter sõlmis klubidega - küll kuluka, kuid siiski - vaherahu ning kahtlemata tõuseb talle sellest tulu ka sügisestel FIFA presidendivalimistelFoto: MICHAEL BUHOLZER
Jalgpall
20. märts 2015, 20:02

MMi talve algusesse paigutanud FIFA maksab klubidele üüratut kompensatsiooni (2)

Kui eile teatas maailma jalgpalli katusorganistasioon FIFA, et 2022.a Katari MM toimub klimaatilistel kaalutlustel novembris-detsembris - mis mõistagi Euroopa suurtele jalgpalliliigadele kuigi meeltmööda ei ole - siis täna anti teada, et oma mängijaid MMile lähetavad klubid saavad arvestada rasvase kompensatsioonipaketiga.

Tõsi küll, ametlikult n-ö kindlustusena makstavad summad on jõudnud klubideni varemgi - 2014.a MMil jagati mängijate klubide vahel ära ligi 70 miljoit dollarit - kuid nüüd tõstetakse seda "jackpoti" ligi kolmekordseks ehk 209 miljonile dollarile. Seejuures makstakse sama summa nii 2022 kui ka 2018. Venemaa MMile (mis toimub ometi tavapärasel ajal ehk suvel) mängijaid lähetavatele klubidele.

"Astusime FIFA ja klubide vaheliste suhete ning koostöö edendamisel edasi tohutu sammu," kiitis FIFA president Sepp Blatter tänast kokkulepet ning Euroopa klubide assotsiatsiooni (ECA) juht Karl-Heinz Rummenigge märkis omalt poolt: "Esimest korda saavad Euroopa klubid otseselt mõjutada koondisemängude kalendri koostamist, mis on minu jaoks isiklikult väga oluline. ECA vaatepunktist on see kokkulepe tohutu edasiminek ning tähistab kogu klubijalgpalli jaoks uut verstaposti."