Rakvere Tarvas alistas põnevusmängus Rapla TycoFoto: TIINA KÕRTSINI
Korvpall
21. märts 2015, 19:28

Andres Sõber pärast põnevusmängu Raplaga: mu naisel ja Georg Otsal on täna sünnipäev, selline asi paneb ikka täiega pingutama (6)

Korvpalli Eesti meistriliigas peeti täna kaks kohtumist. Kui liidermeeskond Tartu Rock võttis Valga Maks&Mooritsa üle rutiinse võidu, siis Raplas pidasid tõlise põnevuslahingu kohalik Tyco ja Rakvere Tarvas. Viimaste sekundite thrilleris võttis 69:66 võidu Tarvas.

Tasavägiselt kulgenud matšis oli Raplal võimalus loetud sekundid enne lõppu seisul 66:67 juhtima minna, kuid Rait-Riivo Laane viskas läbimurdel mööda. Seejärel tegid raplakad vea Martin Jurtomile, kes tabas mõlemad vabavisked, alles jäänud aja jooksul suutis Janar Soo veel teele saata kolmese, kuid see ei tabanud ja nii kolmepunktine võit Tarvale. Üleplatsimeheks kerkis Tarva kasuks 33 punkti visanud Brandis Raley-Ross, kahekohalise punktisummani jõudis veel Juris Umbrasko, kes viskas 11 punkti. Rapla poolelt tõid Domagoj Bubalo 21 ning Ernestas Ezerskis 11 punkti.

"Mu naisel ja Georg Otsal on täna sünnipäev, selline asi paneb ikka täiega pingutama,“ viskas Rakvere peatreener Andres Sõber mängu järel nalja. "Mäng oli täielik thriller, Raplas oli saalis väga palju rahvast. Mul ei olegi sellist mängu sel hooajal vist olnud. Meie olime ees, siis võttis Rapla järgi, läks ette ja siis meie oma korda taas peal ja lõpp oli täiesti loterii. Hallik oli haige täna ja ei mänginud. Meeskond võitles hingega kõikide pallide eest ja poisid on praegusel hetkel väga tublid, müts maha nende ees,“ lisas Sõber.

Rapla peatreener Aivar Kuusmaa rääkis aga järgmist: "Meil olid paremad ja halvemad hetked. Kõige kurvemaks tegi viimane rünnak, kui me ei suunanud palli korvi alla (Rakvere pikad Haughton ja Brooks olid viie veaga väljas - toim). Tundsime puudust Rait Keerlesest, kindlasti tuleb ta väljakule põhihooaja viimases mängus Valgaga. Mängisime täismaja ees ja play-off'i hõngu oli kindlasti, aga see oli ikkagi põhihooaja mäng, ma teinuks play-off'is mõnegi asja teisiti."

Tarva abitreener Madis Putko: "See oli tähtis võit, saime Valgast jälle kaugemale. Tahame kindlasti saada play-off'i esimeses ringis koduväljakueelist, seetõttu on nelja parema sekka jäämine tähtis. Täna olime kaitses tublid. Väsimus lõi küll sisse, aga mehed võitlesid kõvasti lõpuni. Bubalo on suur mees ja meie eesliinil on temaga raske, kuid teisel poolajal saime temaga juba hakkama."

Õhtu teises kohtumises alistas TÜ/Rock kodusaalis Valga Maks&Mooritsa 28 punktiga 90:62. Võitjate parimana viskas Augustas Peciukevicius 15 punkti, üleplatsimeheks kerkis aga Valga kasuks 27 punkti visanud Jurijs Aleksejevs.

Turniiritabel

Enne mänge

Rock on mõlemad senised Valgaga peetud kohtumised võitnud - oktoobris naasti piirilinnast 65:61 ja detsembris 89:72 võidduga. Küll aga on just Valga meeskond, kellele Rock võlgneb viksi kummarduse - Valga neljapäevane 92:88 võit tiitlikaitsja Kalev/Cramo üle sillutas Rockile tee põhiturniiri võiduni.

Kui Tartu meeskond suudab võita allesjäänud kolm mängu (täna kodus Valgaga, seejärel võõrsil Tarva ja Pärnuga), on põhiturniiri esikoht ja koduväljakueelis medalimängude lõpuni nende päralt.

Rapla kindlustaks täna Tarva alistamisega põhiturniiri kolmanda koha. Kaotuse korral jääksid otsad lahtisemaks ja kolm aastat järjest Eesti meistrivõistluste pronksi võitnud Tarvas ei peaks lootusi maha matma. Meeskondade senised mängud meistriliigas on virulaste kasuks 2:1 - novembris võitis Tarvas 68:61 (võõrsil) ja detsembris 73:65 (kodus), aga jaanuaris kaotas 80:84 (kodus).