Foto: Martin Šmutov
Jalgpall
21. märts 2015, 15:59

REPORTAAŽ JA GALERII | Võidunäljas Levadia sai punktid raskustega kirja

Tallinna FC Levadia hooaja algus on jätkuvalt konarlik: kuigi Sportland Arenal suudeti Tartu Tammeka Ilja Antonovi ja Andreas Raudsepa väravatest 2:1 alistada, olid tabamused rasked raamide vahele lendama. 

Tiitlikaitsja hooaeg on alanud raskelt, kui esimesest kahest voorust on saadud vaid kaks viigipunkti (0:0 Infonetiga ja 1:1 Transiga). Seetõttu oli vaja Tammeka vastu eriti punkte noolida, kuid võta näpust - see polnud sugugi kerge ülesanne!

Levadia peatreener Marko Kristal tegi tänase mängu eel korralikult vangerdusi: vigastuste tõttu puudusid Siim Luts ning Artjom Rahmanov. Viimase asemel oli platsil algkoosseisus Taavi Rähn.

Tammekal, kelle algkoosseisu keskmine vanus oli 22,3 aastat, hoidis Levadiat kenasti alal: kuigi rohesärgid domineerisid, hoidsid palli ning jõudsid kasti, ei suudetud kaitsjatest korralikult mööda mängida. Sihik hakkas paika loksuma alles esimese poolaja viimastel minutitel, kui kordamööda pommitasid väravat nii Dmitri Kruglov kui Juuso Laitinen, kuid Levadia meelehärmiks oli värav liiga madalal. 

Palju kisa tõusis ka kohtuniku otsusest: nimelt oli Ingemar Teever leidnud kauni sööduga üles Andreas Raudsepa, kuid Tammeka kaitsjad võtsid ta penaltipunkti juures korralikult maha. Vilemees Kristo Külljastinen otsustas aga siiski, et mängiti palli ning Raudsepp pigem simuleeris ja vile jäi Levadia väheste, kuid väga häälekate poolehoidjate protesteerimisest tulemata.

Teisel poolajal oli Levadia kui ümbersündinud. Vaevalt sai Tammeka rünnakut üles võtma hakata, kui juba oli Kaimar Saag pommitanud palli kurjakuulutavalt Karli Küti poole. Kütt sai näpud hädaga vahele, kuid see ei tähendanud kergemat päeva. Üha enam leiti paremalt Andreas Raudseppa, kes järsku oli kõikjal. Kuid väravat ta ikka ei löönud. Veel.

Levadia õnnetund saabus 60 minutil, kui Ilja Antonov suutis korraliku mängulugemise tulemusel Kruglovi söödu kauniks väravaks vormistada. Levadia mängijad ja poolehoidjad uskusid, et sellega on Tammeka naelutatud, kuid ei. Kolm minutit hiljem kordus Levadia-Transi mängu stsenaarium: Sergei Pareiko tõrjus küll esimese Martin Hurda löögi, kuid enam vastast pidurdada ei saanud ning Flora peatreeneri vend Martin võis koos kaaslastega käed võidukalt taeva poole tõsta.

Levadia ei lasknud aga jalgpallijumala keerdkäikudest end häirida: kõrge pressinguga jätkati üha enam ning see viis ka sihile. Just Raudsepp võttis olulisel hetkel mängu enda kätte: selle asemel, et paremalt tsenderdada, nägi ta Küti liikumist niivõrd ette, et libistas 70. minutil palli äärelt palli üle väravavahi raamide vahele. 

Kuigi Levadia domineerimine jätkus lõpuvileni, üritas Tammeka viigiväravat noolida ning polnud sellest üldse mitte kaugel: kaks nurgalöögijärgset olukorda, kus kasti kogunenud kõik mehed, lõppesid aga siiski Pareiko süles, mitte väravas.

Levadia sai seega siit kolm võidupunkti kirja, kuid küsimus jääb - millal hakkab meeskond nimedele vastavalt ka korralikult kokku mängima?