Joel Lindpere ja Kalju peatreener Sergei Terehhov.Foto: Nõmme Kalju
Jalgpall
21. märts 2015, 15:56

TIITLIHOIATUS? Nõmme Kalju tegi kolmest kolm!

Eesti jalgpalli meistriliiga kolmandas voorus võitis Nõmme Kalju Joel Lindpere debüütmängus kindlalt 6:2 Viljandi Tulevikku.

Kalju kohtus Tulevikuga 271 pealtvaataja ees Hiiu staadionil ning alustas mängu kohe täisgaasiga - teisel minutil lõi oma kolmanda värava sel hooajal liigas Allan-Axel Kimbaloula, kelle eelmine hooaeg jäi raske põlvevigastuse tõttu poolikuks.

Kahest esimesest voorust 3:0 võidud Tartu Tammeka ja Paide Linnameeskonna üle võtnud Kaljut tabas tosina minuti möödudes aga tagasilöök, kui Indrek Ilves seisu viigistas. Poolaeg lõppes siiski Kalju 4:1 eduseisus, kui Ken Kallaste kaks ja Ats Purje selle hooaja avavärav Sergei Terehhovi hoolealustele kindla edu andis.

Teisel poolajal tuli 54. minutil vahetusest mängu Joel Lindpere, kes mängis viimati klubijalgpalli Tšehhi meistriliigas Ostrava Baniku särgis. Märtsis Kaljusse siirdunud Lindpere sekkus aktiivselt mängu ning teenis veidi rohkem kui tunni möödudes penalti, mille Hidetoshi Wakui 67. minutil realiseeris. 11 minutit varem oli Wakui löönud oma esimese värava.

Neli minutit pärast Wakui penaltit sai oma teise värava kirja Tuleviku Ilves ning 6:2 seisuga kohtumine ka lõppes. See tähendab, et Kalju on seni võitnud kõik liigahooaja mängud ning seda koondskooriga 12:2. Küll tuleb tõdeda, et ühegi tiitlipretendendiga Kalju veel mänginud pole. Nõmme klubi jätkab tabeliliidrina, punktita Tulevik viimasena.

Pärnus võõrustas kohalik Linnameeskond Paidet ning sai kirja ülimalt magusa 2:2 viigi. Jasper Uwaegbulami ja vanameister Vjatšeslav Zahovaiko tabamustele vastasid Pärnu poolelt Robert Kirss ja Paide väravavaht Mart-Mattis Niinepuu, kes sai kirja omavärava. Suvepealinna meeskonnal on kuuendana kirjas neli silma, Paidel kaheksandana üks.