Robert Helenius oli võidukasFoto: Mati Hiis
Spordivaria
21. märts 2015, 23:19

GALERII | Helenius tuli, nägi ja võitis! Ühe minutiga! (5)

Estonian Boxing Nighti õhtu maiuspalaks oli planeeritud Robert Heleniuse tagasitulek pikalt võistluspausilt. Nagu gurmeemaiustega ikka, pakuti seda ainult väikeses koguses – soomlane pani oma paremuse Andras Csomori vastu maksma vaevalt minutiga!

Enne tänast oli Helenius pidanud 19 profipoksimatši ja püsis kaotuseta. Oli teada, et tema vastaseks tulnud ungarlane Csomor ei ole viikingiga samast puust, ent 11 võidetud duelli nelja kaotuse kõrval polnud teps mitte halb tulemus, seda enam, et Helenius polnud ametlikus matšis ringi astunud juba kaks aastat.

Tuleb välja, et meeste vahe oli aga mäekõrgune: Helenius domineeris matši avakellast saati. Esimene löök pähe lupsas ungarlase käte vahelt läbi juba kümne sekundi möödudes, vasaksirge kukutas ta duelli 26. sekundil ning seejärel taganes Csomor juba oma nurka.

Heleniuse vasaralöögid tabasid kõveras vastas üks teise järel, kuni kohtunik täpselt minuti möödudes otsustas, et asi on juba liiast – Helenius võitis matši tehnilise knockout'iga.

"Aitäh kõigile Soome ja Eesti fännidele, kes võtsid vaevaks siia tulla," tänas võidukas poksija esmalt umbes 2000-pealist publikut. "See matš pidi kestma kuus raundi, aga ma olen kaks aastat ringist eemal olnud ja ei suutnud ennast tagasi hoida," lisas Helenius, et soovib juba õige pea taas Eestis võidelda.