Foto: Stanislav Moškov
Korvpall
23. märts 2015, 16:51

Mäng algab kell 18.30!

Ühisliiga valis Kalevi mängu vooru keskseks!

Korvpalli Ühisliiga põhiturniiri lõpuni jääb meeskondadel keskmiselt kuus-seitse mängu ning lõpusirge keskne küsimus on: kes jõuavad kahe viimasena play-off’i? Viie reaalsema kandidaadi sekka kuulub ka BC Kalev/Cramo.

Et täna võetakse kodus vastu samas staatuses olev Volgogradi Krasnõi Oktjabr, valis VTB Ühisliiga koduleht selle kohtumise ka vooru keskseks. Külalistel on Kalevist (10 võitu ja 14 kaotust) üks võit vähem, kuid kaotuste arv sama. Viisiku kolmest ülejäänud liikmest oli nädalavahetusel võidukas vaid Saraatovi Avtodor (11-12), kes oli kodus raskustes Nymburkiga, võites 101:97. Riia VEF (10-13) kaotas omas saalis Himkile 77:84 ja Astana (10-15) võõrsil Krasnodari Lokomotiv-Kubanile 79:105.

Oktoobrikuus peetud esimese ringi mängu võitis Kalev Volgogradis 83:82, kuid peatreener Alar Varraku sõnul on vastasest võrreldes sügisega alles jäänud vaid nimi. "Meeskonda on lisandunud kolm kõrgeima klassiga mängijat: Randy Culpepper, Willie Deane ja Lamont Hamilton. Pluss uus juhendaja, kogenud Dirk

Bauermann," võrdles Varrak. "Meie peamine ülesanne on mängida tähelepanelikult kaitses ja mitte lubada vastaste liidritel hoogu sattuda. Polnud juhuslik, et nad mängisid isegi CSKA vastu suure osa ajast võrdselt."

Kalev/Cramo juhendaja märkis, et eelseisev kohtumine pani tal juba mitu päeva varem sipelgad mööda selga jooksma. "Olen kindel, et ka mängijad mõistavad eelseisva kohtumise tähtsust. Loodan, et rahvas leiab tee suurhalli. Paari kuu tagune kohtumine Nižni Novgorodiga näitas fännide toe tähtsust – saime hoo üles ja rahva ergutamine aitas."

Ühisliiga koduleht peab olulisimaks Scott Machado duelli Oktjabri välgu Randy Culpepperiga, ning küsib: "Kas Machado tulemuslikkus ja sööduoskus või Culpepperi resultatiivsus ja teravus?" Samuti tuuakse välja, et Volgogradi klubile visatakse kolmeseid keskmiselt täpsemalt ning küsitakse sedagi, kas külalised saavad Kalevi kaugviskajatega hakkama?