NOOR JÕUD: FC Flora võiduvärava mängus Sillamäe Kaleviga lõi 19aastane Rauno Sappinen, kes on skoori teinud kõigis kolmes senises kohtumises. Foto: Mati Hiis
Jalgpall
23. märts 2015, 07:00

FC Flora tõestas järjekordse võidu ja võimsa esitusega, et neil on tõsi taga (2)

Jalgpalli Eesti meistriliiga läheb kahenädalasele koondisepausile olukorras, kus täisedu omavad Nõmme Kalju ja Tallinna Flora, kellest viimane on juba alistanud medalinõudlejad Infoneti ja Sillamäe ning hoidnud seejuures oma värava puutumatuna.

Rohevalgete peamisi rivaale Tallinna Levadiat ja Nõmme Kaljut pole kunagi veennud Flora jutt edu saavutamisest läbi noormängijate kasvatamise. Neis klubides valitseb veendumus, et ilma arvestatavate kogemusteta (ja endisest tippmängijast peatreenerita) meistriks ei tulda, mida tõestavad ka möödunud talve värbamised.

Levadia palkas kogemusi nii kodu- kui ka välismaalt, alguses usinasti noorenduskuurist rääkinud Kalju täienes mullusega võrreldes Joel Lindpere, Ats Purje ja Vladimir Voskoboinikovi võrra. Floraga liitusid küll Gert Kams ja Enar Jääger, ent muude liikumiste tõttu meeskonna keskmine vanus ei tõusnud, vaid langes.

Flora kolm puhast võitu – 3:0 Viljandi Tuleviku, 2:0 FC Infoneti ja laupäeval 1:0 Sillamäe Kalevi üle – ei tõesta veel, et nad on tõenäolisim meistermeeskond. Antud küsimuses ei maksa järeldusi teha enne meistrivõistluste esimese ringi lõppu. Aga kahtlemata on Flora tiitlipüüdlustel tõsi taga vaatamata sellele, et nende keskmine vanus kolmes esimeses voorus oli 24 aastat ja kolm kuud, samas kui Levadial ja Kaljul küündis see üle 27 aasta.

Näiteks laupäeval Flora võiduvärava löönud Rauno Sappinen, kes teinud skoori kõigis kolmes senises mängus, on vaid 19aastane. "Ta on saanud loomulikult küpseda, sest me pole teda tagant kiirustanud. Sappinen mängib nüüd puhtalt südamest. Oskused on tal kogu aeg olemas olnud," kiitis Flora peatreener Norbert Hurt poolkaitsjat.

Skoor 1:0 ei peegeldanud mängupilti, mille järgi võinuks Flora võit olla suurem. Hooaja esimese kaotuse saanud mullune hõbemedalist Sillamäe peatreener Sergei Frantsev vangutas kohtumise järel ETV-le intervjuud andes lihtsalt pead ja nentis, et vastane vääris võitu, sest mängis väga hästi.

Tiitlikaitsja Levadia esitused on jätkuvalt krampis. Pärast 0:0 viiki Infonetiga ja 1:1 Transiga saadi võiduarve avatud, aga 2:1 võit peatreener Marko Kristali endise tööandja Tartu Tammeka üle tuli suure pusimise peale. "Asi on rabe, igalt poolt lohiseb. Ma polnud lõpuni täitsa kindel, et see võit meile tuleb. Võistkond on natuke vähe koos olnud, aga lõpuks peaks see asi kokku jooksma," sõnas Levadia ründaja Ingemar Teever.

Nõmme Kalju alistas Tuleviku küll 6:2 ja jätkab täiseduga, aga võidud on võetud tabeli kolme viimase meeskonna vastu (Tulevik, Tammeka, Paide). Koondisepausi järel ootavad mängud keerulised Sillamäe ja Floraga.