Espoo Bluesi ründajad Robert Rooba (vasakul) ja Siim Liivik. Veerandfinaalseeria kahes esimeses mängus on tunnistatud Jyväskylä JYPi paremust. Foto: Petteri Äikäs
Jäähoki
23. märts 2015, 07:00

Robert Rooba: 0:2 ei tähenda paanikat

Soome jäähoki kõrgliigas on Eesti hokimeeste Siim Liiviku ja Robert Rooba koduklubi Espoo Blues jäänud nelja võiduni mängitavas veerandfinaalis Jyväskylä JYPi vastu 0:2 kaotusseisu – avamäng kaotati võõrsil 1:3, teine matš kodus 0:3. Rooba sõnul paanikaosakonda avatud ei ole.

"Play-off’is mängitakse natuke teistsugust jäähokit kui põhiturniiril. Mõlemad meeskonnad tegutsevad kaitses väga tihedalt ja hoolikalt ning viis viie vastu mängides on keeruline väravavõimalusi tekitada.

Esimeses mängus viskas JYP kaks väravat arvulisest ülekaalust ja kolmanda tühja väravasse, teises üks arvulisest ülekaalust, teine tavaolukorrast ja kolmas tühja. Vähemuses ja enamuses tegutsemine omab play-off’is suurt rolli. Vastane on seni kahjuks parem olnud," rääkis Rooba.

Pärast laupäeval kodujääl 4767 pealtvaataja ees saadud 0:3 kaotust rõhutati Bluesi leeris, et midagi pole lõplikult kadunud. "Me pole halvasti mänginud, aga avanenud väravavõimalusi pole realiseerida suutnud. 0:2 pole koht paanikaks, šansid poolfinaali pääseda on ju jätkuvalt alles," sõnas Rooba.

Põhiturniiril keskmiselt 10 minutit mänguaega pälvinud Rooba on veerandfinaalides saanud jääle keskmiselt seitsmeks ja pooleks minutiks. Bluesi neljandasse ründekolmikusse kuuluva 21aastase ääreründaja jaoks pole see ootamatu.

"Mängin ainult siis, kui ka JYPil on jääl neljas ründekolmik. Aga ega 7-8 minutit mängus tähenda, et roll oleks tähtsusetu. Rohkem puhkeaega saava neljanda trio ülesanne on play-off’is teha hästi energilisi vahetusi," selgitas Rooba.

Täna hommikul teeb Blues koduhallis trenni, peab koosoleku ja sööb üheskoos lõunat. Seejärel sõidetakse bussiga Jyväskylässe, et homseks veerandfinaalseeria kolmandaks matšiks kenasti valmis olla.

"Praegu on hooaja kõige magusam ja ägedam aeg. Panused ja ärevus on tipus, mis on tohutult äge tunne ja suur nauding. Play-off’is jäähoki mängimist küll mitte millegi vastu ei vahetaks!"