VÕTI: Blokiduell võib täna algavas Selveri – Pärnu poolfinaalseerias saada otsustavaks. Foto: Teet Malsroos
Võrkpall
24. märts 2015, 07:00

TÄNA: Poolfinaalides kimbutavad vollemehi vigastus- ja väsimuskurat

Täna õhtul algavad Tallinna Selveri ja Pärnu vastasseisuga Eesti vollemeistrivõistluste poolfinaalid. Seis on sama segane kui Eesti-Läti ühisliiga finaalturniiri eel, ent nüüd on ühe võidu asemel finaalipääsuks vaja kolme. Nagu ütleb TTÜ loots Janis Sirelpuu: "Saab ka vigade parandusi teha."

Koduste meistrivõistluste finaalturniiril näeb samu vastasseise kui ühisliigaski – Selver – Pärnu ja TTÜ - Tartu. Pärisime peatreenereilt, kes tuleb nende klubi finaalivastaseks.

Sirelpuu arvas, et täna algavast esimesest poolfinaalduellist pääseb esikohale mängima Pärnu. "Kaldusin ka Schenkeri liigas neid favoriidiks pidama, aga nad tulid lõpuks neljandaks," tõdes ta. Pronksimatšis kaotati just TTÜle ja Sirelpuule jäi mulje, et suvepealinlaste probleemiks on tujutus. "Kui mingi moment peaks positiivne emotsioon tulema, hakkavad nad kõvasti paremini mängima," sõnas Sirelpuu.

Andrei Ojamets toob ta välja, et Selveri võtmeküsimuseks on diagonaalkahuri Lincoln Williamsi esitus: "Tema olek ja resultatiivsus hakkavad väga palju lugema." Näiteks ühisliiga poolfinaalis olid just austraallase planeerivad servid pärnakatele otsustavatel hetkedel purematuks pähkliks. Viimastel nädalatel on Selverist üle käinud ka tõvepisik ja teisele leegionärile Frederico Marrettale teeb häda reis.

Vigastusküsimus on õhus ka Pärnus: milline on kubemehädast taastunud libero Edgar Järvekülje hetkeseis. "Üks asi on trenni teha, aga kuidas mängupaus tema vormi mõjutas?" küsis Ojamets. Kuna Pärnu suured relvad on palling ja blokk, peab Selver eduks servid väga hästi kätte saama.

TTÜ ja Tartu duellid saavad alguse neljapäeval ja pärnakate juht Avo Keel annaks seekord eelise TTÜle. "Eeldusel, et kõik on nii nagu peab," lisas ta. Nimelt sai diagonaalründaja Daniel Maciel pärast ühisliiga finaalseeriat põlve süste ning pole viimased kaks nädalat palli löönud. Sidemängija Kusti Nõlvakki on seljavigastuse vahetanud reiehäda vastu.

Ühisliiga tšempionid tartlased vajavad head esitust verinoorelt sidemängijalt Robert Viiberilt. "Juba ühisliiga finaalis mängis ta ju tegelikult nii-öelda kindla peale, lihtsalt teised mehed lõid ära olukordades, kus neil tugev kahene blokk ees oli," hindas Keel. "Kas Robert Täht suudab ka 3-5 mängu järjest uhmerdada?" küsis kogenud treener ja sõnas, et Tartu edu on kinni paari mehe heas esituses.

Ka Selveri peatreener Rainer Vassiljev rõhutab, et enne kui pole täpselt selge, mis seisus on TTÜ liidrid, on paari võitjat väga raske ennustada. Et poolfinaalseeria kestab kuni kaks nädalat, võivad pika hooaja lõpus siingi terviseprobleemid korrektuure teha. "Hästi hinnas on, kumb paar suudab seeria varem lõpetada," ütles Vassiljev, et kiiremini finaali pääsemine on kullaarvestuses suur trump.