Spordiblogi

Ville Arike | Varrakust, Petšerovist, Pat Rileyst ja treeneri käskudest (13)

LISA KOMMENTAAR

tegelikult...25. märts 2015, 12:32
...ei jõua 0,2 sekundiga tõepoolest korvi visata, kuid vea jõuab (lollusest) teoreetiliselt teha küll. Ja siis oleks vabavisked tulnud ka teisele poole
Hmm25. märts 2015, 09:16
Usun, et Varrak lõikab selle Machado lõppude kobistamisega veel näppu. Oleks pidanud otsima viimasel minutil muid lahendusi või läbimängitud kombinatsioone, Machadole mängimine ilmselgelt ei õigustanud ennast ning teinekord võib selline ühe mehe kinnijooksmine mitu rünnakut järjest mängu maksta.
Jaan24. märts 2015, 17:50
Lahkame siis Arikese juttu ka. Taktikaliselt on Euroopa tipptreenerid Varrak üle mänginud. Siis ju Valga treener , Kullamäe ja Sõber veel kõvemad tegijad. Arbeti kaitse ülikõva,et isegi AKSK -s pole nii kõva kaitsespetsialisti..No tule taevas appi!.
Huviline fänn24. märts 2015, 18:01
See ju ajuvaba jutt. Kindlasti on needki treenerid head treenerid. Kuid ilmselgelt ei saa Sa Jaan millestki aru. Sa võrdled ikka täiesti võrreldamatuid asju!! Mida andsid või mis tähtsust omasid need mängud Eesti karikavaõistlsutel, aga eriti Alexela KML põhiturniiri mängusd BC Kalev/Cramole. Ilmslgelt on ja oli selline mängugraafik BC Kalev/Cramole sellise väikeses koosseisu juures liiast. Need mängud Eesti karikal, Alexela KML ja BBL põhiturniiril on igasuguse väärtsueta mängud.
to fänn25. märts 2015, 09:11
Ükski meeskond ei lähe kunagi kaotama mänge ja kui kaotatakse, siis järelikult olidi kehvem võistkond seega pole Jaani loogika nii vale midagi. Ja Sõber, Krumins, Kullamä ongi see hooaeg kohati suutnud Varraku üle mängida. Ei saa ju olla juhus, et Valga on Kalevid 2x võitnud, sama skui meeskondade eelarvevahe on kuski 5x kui mitte suurem. Ja BBL häbiväärne põrumine on puhtalt treeneri bläkk. VTB selle aastase edu taga pole mitte Varraku imeline tasemetõus vaid liiga nõrgenemine ning jackpoti võitmine Machado, Freimanise, Elegari, Petcherovi näol.
suslik25. märts 2015, 12:53
Paremad meeskonnad kaotavad aega-ajalt kehvematele, eriti vähem tähtsates mängudes. Kaotama ei minda, aga ei tehta ka kõike, et võita. BBL põrumine ei ole kindlasti ainult treeneri viga. On selliseid mänge, kus miski ei toimi. Võidud VTB-s on kindlasti treeneri teene. Ega see alumise otsa tase ei ole nüüd oluliselt kehvem sel aastal, Kalev on lihtsalt hästi mänginud ja oma võidud ära võtud. Head mängijad ilma treenerita ei võida midagi, pole kunagi võitnud, ega hakka ka kunagi võitma. Ei tea, mis teema selle Kalevi mahategemisega on. Kadedus, lollus? Ilmselt mõlemat
Huviline fänn24. märts 2015, 17:47
Oleksi Petšerov oli kiondlasti eilses mängus oluline tegija. Ja just algul, kui kellelgi ei läinud. Üldse oli närvilisust tunda mõlemalt poolt. Ja nagu vägagi õieti kiitis Varrak kaitset ja just Arbetit ja Kitsingut, siis nii ongi. Mõlemad võtsid ju kaitses maha olulisemad mehed, kusjuures esimesel poolajal ei saanud Hamiltoniga hakkama teised pikad. Kitsing aga nullis ta teisel poolajal päris ära. Petšerov seda viimast vabaviset mööda küll ei üritanud visata. Või kui see oli üritus, siis ülimalt sitt üritus. Sellsie taseme mängudes võivad saada määravaks vägagi pisiasjad ja jäta sisse risk oli väga rumal.
teadja24. märts 2015, 17:31
väike parandus: Petšerov ei toonud mängu ära mitte sellepärast et Varrak teda lõpus usaldanud oleks, vaid sellepärast et Kitsing sai 5enda vea. Kui ta seda saanud ei oleks ja Petšerov ei olekski äärmiselt suure tõenäosusega mängu lõpus enam saanud, võinud Play-offi rong juba läinud olla. Muidugi ma ei kiida heaks tema käitumist, ja treeneri nõuete eiramist. Kuid tegemist on väärt mängumehega ja ei tasu selliseid zeste nagu Varrak poiss tegi nii avalikult vähemalt küll teha. Jätab veidi imeliku mulje kõrvaltvaatajane, sellised asjad tuleks meeskonna siseruumides selgeks rääkida.
Ville Arike24. märts 2015, 16:46
Ükski mängija ei kaota kunagi meelega palli (kui just kihlveopettusega pole tegemist), Machado samuti mitte. Tegijal lihtsalt juhtub, midagi pole parata. Machado on hooaja jooksul selgelt arenenud, arvestame eilse puhul sedagi, et ta mängis kõik 40 minutit. Machado dirigeerib rünnakuid nii nagu treenerid ette näevad - teatud kindlate juhiste täitmist saab nõuda, ilma pallikaotusteta mängimist või kõigi visete tabamist aga mitte. See ongi vahe, miks võivad treenerid ja fännid hinnata mängijate tegevust-kasulikkust väga erinevalt.
Arikesele24. märts 2015, 15:55
Huvitav miks Varrak kunagi Machado kallal ei virise, mehe 3 viimast rünnakut olid täis isetsemist ja oleksid peaaegu võidu maksnud. Petserovi kallal tasuks vähem vinguda, tänu sellele mehele võime isegi play-offi saada, samas Benson tundub kuidagi liialt pehmo olevat.
Nimi24. märts 2015, 14:52
Kusjuures mu arust üritas Petšerov selle vabaviske mööda visata, lihtsalt läks sisse. tasub meenutada ka mõni hooaeg tagasi rock - cramo finaalseeriat, kus sokk poolelt väljakult sisse viskas - siis tegi veidemann rockis petšerovi. tahtis mööda visata, aga läks sisse.
Maikon24. märts 2015, 14:22
Õige käsku tuleb täita, samas ei tohi treener hakata musta pesu pesema meedia ees, need trahvi või muud jutud peaks jääma riietusruumi. Analüüsis oleks võinud ära märkida ka Machado viimased 2-3 rünnakut, mis lõppesid isetsemise ning ilma loogilise lahenduseta ja oleksid peaaegu võidu maksnud, kui õnnejumal poleks Kalevi poolel olnud ning vastane poleks sama rumaalid lahendusi teinud. Ja selline lõpus peataolek on Machadol suht tavapärane käitumismall.
asd24. märts 2015, 15:36
mingit trahvi petšerov kindlasti ei saa, pigem trennis rohkem valu