Mo Farah.Foto: IAN KINGTON
Kergejõustik
24. märts 2015, 14:20

HAPUD VIINAMARJAD? Endine rekordimees britist: "Mo Farahi käes ei tohiks olla Euroopa rekord, sest ta pole eurooplane!" (3)

Somaalias sündinud britt Mo Farah püstitas hiljuti Lissabonis poolmaratoni Euroopa rekordi, kui jooksis 21 097,5 meetrit ajaga 59 minutit ja 32 sekundit, võttes enda nimele Fabian Roncero 14 aastat kehtinud tippmargi.

Hispaanlane saavutas toonase tippmargi samuti Lissabonis ning arvab, et Farah jooksis rekordi Somaalia eest, mistõttu ei tohiks see Euroopa tippmargina kehtida. "Kui reegleid järgime, siis teame, et Farah püstitas Euroopa rekordi. Probleem on aga selles, et kõik tänased tippmargid püstitatakse jooksjate poolt, kes on Aafrikas sündinud," lausus Roncero.

Kahekordne Londoni olümpivõitja kolis Inglismaa pealinna, kui ta oli 8-aastane, kuid see pole 44-aastase Roncero arvates piisav, et Farahit eurooplaseks pidada. "Näen ennast endiselt Euroopa kiireima poolmaratoonarina."

Samas toonitas praegu noortetreenerina töötav hispaanlane, et tal pole aafriklaste vastu mitte midagi. " Otse vastupidi. Arvan, et nad on Euroopa jooksjatest paremad, kuid rekorditest rääkides ütlen seda, mida arvan. Ma ei valeta mitte kunagi."