Michel PlatiniFoto: LEONHARD FOEGER
Jalgpall
24. märts 2015, 17:21

Taas UEFA presidendiks valitud Platini vandus FIFA-le armastust

Viinis toimunud Euroopa jalgpalli katusorganisatsiooni UEFA kongressil valiti organisatsiooni presidendiks kolmandat ametiaega järjest Prantsusmaa vutilegend Michel Platini.

Ühtki vastaskandidaati Platinil polnud ning kõik 54 liikmesriiki olid prantslase jätkamise poolt. Valimistele järgenud kõnes üritas Platini siluda suhteid maailma jalgpalliliidu FIFA-ga, kellega eurooplastel viimastel aegadel kuigi head klappi olnud ei ole.

"Euroopa jalgpallikogukond armastab FIFAt sügavalt," kinnitas järgmised neli aastat UEFA presidendina jätkav Platini.

"Just selle armastuse ja austuse pärast soovime, et FIFA oleks täiuslik organistatsioon. Me tahame tugevat FIFA-t, FIFA-t, mis austaks teisi ja oleks teiste poolt austatud, kuna FIFA on ja jääb selle spordiala kõige tähtsamaks organisatsiooniks."

"On inimesi, kes tahavad meid teineteise vastu pöörata, nad tahavad isoleerida väidetavalt ülbed ja isekad eurooplased - kuid ärge uskuge kõike, mida kuulete!"

Platini jätkas, vaadates esireas istuva FIFA presidendi Sepp Blatteri poole: "Te peaksite teadma, et me tahame koos teiega tööd teha, käsikäes, jalgpalli hüvanguks, maailma kõigi 209 rahvusliku alaliidu ja FIFA hüvanguks."

Platini avaldas ka lootust, et hea koostöö FIFA-ga jätkub sõltumata maailma jalgpalli katusorganisatsiooni mai lõpus toimuvate presidendivalimiste tulemustest.