Frank Liivak pistab homme rinda Gallia kukkedegaFoto: MATI HIIS
Jalgpall
24. märts 2015, 18:19

HOMME: Mida suudavad Eesti noormängijad PSG ja Bilbao Athleticu pallurite vastu?

Eesti kuni 21aastaste jalgpallikoondis kohtub homme Prantsusmaa omaealistega, kus Galliat esindavad vägevad nimed: Bilbao Athleticu kaitsja Aymeric Laporte, Pariisi Saint-Germaini poolkaitsja Adrien Rabiot, Monaco ründaja Anthony Martial. Koondise peatreeneri Martin Reimi sõnul on kohtumine heaks proovikiviks eelseisvateks EM-valikmängudeks. 

Hispaania, Rootsi, Horvaatia, Gruusia ja San Marinoga ühte EM-i alagruppi kuuluva Eesti noortekoondise peatreener usub, et mängupilti on võimalik võrreldes Kubok Sodružestva turniiriga (1 võit ja 4 kaotust) muuta.  

"Suures pildis on see harukordne võimalus, sest sõprusmängu üldiselt sellise vastasega nagu Prantsusmaa mängida ei saa. Loomulikult peame treeneritena üritama mängu võtta valikmänguga sarnaselt, see on hea proovilepanek. Kui Peterburi turniiril oli kaitses palju vajakajäämisi, siis nüüd on tähtis, et suudaksime selle osa paremini toimima saada," tõdes Reim. 

Kuigi Eesti meeskonda tugevdavad äsja Sloveenia kõrgliigas värava löönud Kevin Kauber, Hispaanias Alcobendas meeskonnas palliv Frank Liivak ning Inglismaal FC Readingu ridades mängiv Bogdan Vaštšuk), tõdes Reim, et rünnakule erilist rõhku ei panda. "Ründefaasis on mängijaid, kes suudavad oma tasemega vastase värava all ohtu kujutada, kuid nad peavad harjuma, kuidas ka kaitsetööd korralikult teha: Ma ei eelda, et hakkame ründavat jalgpalli mängima," tõdes Reim. 

Kohtumine peetakse homme kell 21.55. Otseülekannet näitab ka Viasat Sport Baltic.