Mike Fratello Foto: Thanassis Stavrakis
Korvpall
24. märts 2015, 17:50

Rahahädas Ukraina võib oma kuulsast peatreenerist ilma jääda

Korvpalli EMil Eestiga ühte alagruppi kuuluv Ukraina võib ilma jääda oma kuulsast peatreenerist Mike Fratellost - nimelt tunnistas kohaliku alaliidu president Aleksander Volkov, et ameeriklasele ja tema abilistele ollakse kõvasti võlgu.

Volkov nentis, et kuigi 2014.a MMil osalemiseks saadi läbi häda vajalikud summad kokku, jäid koondisega seotud isikud tasuta. "Peame tänama Mike Fratellot ja kõiki treenereid, kes töötasid ilma rahata. Nüüd said nad osa rahast kätte, kuid võlg on ikkagi üleval."

"Võlad Fratello ees on minu isiklkud võlad, mille ma ka ära klaarin. Kas ma olen siis veel Föderatsiooni president või mitte [mai lõpus toimuvad Ukraina korvpalliliidus uued presidendivalimised - toim] - aga ma lahendan selle asja ära. Muidugi - kui sa kulutad oma isiklikku raha klubile, on see mõistetav, kui sa kulutad oma isiklikku raha koondisele, siis nii see ei tohiks olla. Ma parem ei ütle, kui palju isiklikku raha ma juba kulutanud olen."

"Mõistagi tunnen Fratello ees piinlikkust. Paraku kardan, et meil pole võimalik temaga tööd jätkata. Külastan teda USA-s ja kui saame midagi garanteerida, siis otsustame palganumbri, mida saaksime talle pakkuda. Ta on väga aus mees ja usaldab kokkuleppeid, samas on ta vastutav abitreenerite ees, kes pole oma raha kätte saanud. Olukord on ebameeldiv."