Pärnakad Hindrek Pulk (vasakul) ja Timo Tammemaa on järjekordse Selveri rünnaku blokiga peatanud. Foto: Laura Oks
Võrkpall
25. märts 2015, 07:00

Poolfinaalide avavaatusest põnevus puudus (1)

Võrkpalli Eesti meistrivõistluste poolfinaalide avamängust põnevus puudus –Tallinna Selver sai kodusaalis Pärnu käest konkreetse 0:3 (18, 18, 20) kolaka. Matš kestis vaid tund ja 19 minutit.

Enne eilset oldi käimasoleval hooajal kohtutud kolmel korral. Põhiturniiril saavutasid mõlemad meeskonnad kodus 3:1 võidu, Eesti-Läti ühisliiga finaalturniiri poolfinaalis oli 3:2 võidu võtnud Selver.

Seekord umbes 300 Audentese spordihoonesse kogunenud pealtvaatajad tasavägist võrkpallimatši ei näinud. Enamgi veel – kohtumise algus oli Selveri jaoks totaalne šokk. Peatreener Rainer Vassiljev kasutas kiiresti ära mõlemad mõttepausid, aga ikkagi pääses Pärnu 10:2 juhtima, enam tagasi ei vaadanud ja võitis 25:18.

Teises geimis jagus võrdset mängu kauemaks, ent määravatel hetkedel oli Pärnu igas elemendis täpsem ja kindlam. Õnnestumiste toel kasvanud enesekindlus lubas otsida julgemaid ja loomingulisemaid lahendusi, mida pärnakad ka päris hea protsendiga punktideks realiseerisid. Teinegi geim 25:18 Pärnule. Probleeme ei tekkinud ka kolmandas.

"Loomulikult on hea võõrsil mäng ilma geimi kaotamata ära võtta. Nüüd ootab meid kodusaal. Oleme ainuke meeskond, kes pole tänavu kodus ainsatki kaotust saanud ja loodame seeriat jätkata," sõnas Pärnu peatreener Avo Keel.

Selveri juhendaja Rainer Vassiljev kiitis Pärnu servi: "Nende hüppelt serv töötas nii hästi, et meie vastuvõtt oli kolme meetri joonest väljas, kuhu on meie mängu toimimiseks vaja pall vastuvõtust toimetada. Eks meil olid ka omad vajakajäämised. Lincoln Williams oli nii servil kui ka rünnakul täitsa okei, aga mujalt olnuks kõvasti rohkem abi vaja."

Kolme võiduni mängitava seeria teine kohtumine toimub laupäeval kell 17 Pärnus.