Toomas TarmFoto: TOOMAS HUIK
Doping
25. märts 2015, 13:31

Kergejõustikuliidu kestvusalade juht: Vedehin pole ligi aasta ju võistelnudki! (2)

Eesti kergejõustikuliidu kestvusalade alarühma juht Toomas Tarm tõdes Õhtulehele, et antidopingu reeglite rikkumises süüdistatud pikamaajooksja Nikolai Vedehin on ligi aasta olnud avalikkuse eest kadunud.

"Nii palju, kui mina tean, oli ta pikalt vigastatud ning pole kaua võistelnud. Ise temaga ma viimasel ajal rääkinud pole, teemaga olen kursis läbi teiste kontaktide ja meedia," sõnas Tarm.

Kas lugu on olnud sama segane, kui kuu aega tagasi ilmsiks tulnud Ilja Nikolajevi dopingusüüdistus? "Mina täpsemaid asjaolusid ei tea, kuid pleki paneb see alale kahjuks taaskord külge, jah," tõdes ta. 

Vedehinilt võeti tänavu 5. veebruaril Keenias Eldoretis võistlusväline uriiniproov, mis sisaldas keelatud ainet trimetasidiini. Keelatud aine kasutamise tõttu süüdistab IAAF Nikolai Vedehinit reegli 32.2 (a) rikkumises, mis puudutab keelatud aine sisaldumist sportlase proovis. Lisaks süüdistatakse Vedehinit antidopingu reeglite rikkumises IAAFi reegli 32.2 (e) põhjal, mis tähendab dopingukontrolli mistahes osaga manipuleerimist või manipuleerimise katset.

Sportlasele on kehtestatud ajutine võistluskeeld.