Pilt on illustreerivFoto: YUYA SHINO
Doping
25. märts 2015, 14:04

Vedehini karistuse pikkuse otsustab distsiplinaarkolleegium (2)

Rahvusvaheline Kergejõustikuliit (IAAF) esitas jooksja Nikolai Vedehinile Trimetasidiini kasutamise tõttu süüdistuse antidopingu reeglite rikkumises ja kehtestas sportlasele ajutise võistluskeelu. Karistuse reaalne pikkus sõltub aga Eesti Dopinguvastase Distsiplinaarkolleegiumi otsusest.

Kui tavaliselt määratakse dopingut kasutanud sportlasele maksimaalse pikkusega võistluskeeld, siis Trimetasidiini puhul on karistused kergemad. Esmalt võis ainet mullu vabalt kasutada treeningute ajal, sellest aastast on aine kantud aga igal juhul keelatud ainete nimekirja.

Ometi võib Vedehini siinkohal päästa ka alaliidu käitumine. Näiteks pääses sama ainet võistluste ajal kasutanud Eesti rattur Priit Pruus vaid kümnekuulise karistusega, sest tunnistas süüd ning tegi koostööd Eesti Jalgrattaliiduga. Kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi kinnitas, et Vedehin on õiglase lahenduse nimel valmis igasugust koostööd tegema. 

Distsiplinaarkolleegiumisse kuuluvad Margus Mugu (esimees), Rein Haljand, Marek Kaleta, Siim Schneider ja Toomas Tõnise. Kolleegium peaks Õhtulehe andmetel kogunema kokku aprilli alguses.