Gert KullamäeFoto: MARI LUUD
Korvpall
25. märts 2015, 22:53

Gert Kullamäe: Play-offis annab poole edust võitlus

Tartu Ülikool/Rock võõrustas selle hooaja Balti liiga viimases kodumängus Utena Juventust. Pronksiseeria avamängus tehti võimas teine poolaeg ning võideti kohtumine 72:63 ning seega viiakse Leetu kordusmänguks kaasa üheksapunktine edu.

Ligi tuhandepealise publiku ees peetud mäng algas võõrustajatele kurjakuulutavalt – mõne minutiga oldi jäädud 2:11 kaotusseisu ning alles avaveerandaja lõpuminutitel saadi oma mäng pisut liikuma. Kümne mänguminuti järel oli kaotusseis siiski 15:24.

Teinegi veerandaeg kuulus külalistele Leedust. Tasapisi hakkasid küll tabama ka tartlaste kaugvisked, aga vahe püsis siiski kümnekonna punkti ringis. Leedu liigas neljandat kohta hoidev Utena Juventus võitiski poolaja 39:30.

Riietusruumist pikalt pausilt tuli aga tagasi hoopis teistsugune TÜ/Rock. Kohe esimene rünnak oli Janar Taltsile korvi kohale, mille mees kenasti sisse surus. Sellest algas kodumeeskonna 14:0 spurt ning veerandaja keskel juhiti Valmo Kriisa kaugviske järel 44:39. Juventus küll täielikult ennast ära suruda ei lasknud ning paari minuti pärast oli tablool 48:48 viigiseis, aga veerandaja lõpuks juhtis TÜ/Rock taas kindlamalt 57:52.

Viimasel veerandajal hoidis TÜ/Rock kindlalt võidust kinni ja kui korraks läkski vahe kümnelt taas kuuele, siis tabas kaugviske Tanel Kurbas ning mängu viimased kuus punkti tõi Janar Talts. TÜ/Rock võitis seeria esimese mängu 72:63.

TÜ/Rocki peatreeneri Gert Kullamäe sõnul tegi teise poolaja mängupilt rõõmu. "Võitluslik ja füüsiline mäng oli mõlemalt poolt. Teada oli, et nad on füüsiliselt tugev meeskond ja esimesel poolajal jäime mingitel hetkedel hätta ja lasime end ära suruda. Aga teisel poolajal oli mängupilt oluliselt parem – läksime rohkem võitlusse, suutsime 1-1 olukorrad enda kasuks lahendada ja hoidsime kaitses väga hästi. Play-offis annab poole edust võitlus ja teisel poolajal oli selles osas rõõmus pilt. Aga seeria teine pool on veel ees ja eks järgmised 40 minutit tuleb sama võitluslik.“

TÜ/Rocki parim oli 20 punkti ja 11 lauapalliga kaksikduubli teinud Janar Talts. Joosep Toome lisas 14 punkti ja viis lauapalli. Augustas Peciukevicius ja Tanel Kurbas tõid võrdselt 10 punkti.