Hukkunute mälestuseks süüdatud küünlad.Foto: INA FASSBENDER
Jalgpall
26. märts 2015, 14:39

Rootsi jalgpalliklubi Germanwingsi lennukatastroofist: "Oleksime tegelikult pidanud sellega lendama"

Teisipäeval kukkus Prantsusmaa alpides alla Germanwingsi reisilennuk Airbus A320, mille pardal oleks pidanud olema ka üks Rootsi jalgpalliklubi.

Nimelt plaanisid Rootsi kolmandas liigas mängiva Dalkurdi mängijad ja ametnikud Barcelonast Stockholmi sõita. Kataloonia soojas ilmas pidas Dalkurdi klubi oma treeninglaagrit.

Meeskond mõtles välja neli marsruuti, kuidas Rootsi pealinna jõuda ning üks neist oli Germanwingsi lennu 4U 9525ga Düsseldorfi lendamine, et sealt siis uue lennuga Stockholmi sõita. Dalkurdi mängijate õnneks langes Germanwingsi marsruut nende jaoks ära, sest Stockholmi lennu ooteaeg oli liiga pikk.

"Oleksime tegelikult pidanud sellega lendama," rääkis klubi spordidirektor Adil Kizil 150 inimest tapnud katastroofist. "Kõik need [hukkunud] inimesed olid meiega koos check-ini lauas. Võib öelda, et meil oli õnne, kuid juhtunu on äärmiselt traagiline."

Kizil lisas, et õnnetus raputas kõiki mängijaid ning paljudele tulid meelde 1958. aasta Manchester Unitedi meeskond ja 1993. aasta Zambia rahvuskoondis, kes samuti lennukatastroofides jalgpallureid kaotasid.