Petter NorthugFoto: JOOSEP MARTINSON
Talisport
26. märts 2015, 20:17

Otepää MK-etapil oli Petter Northugi MM-i edus suur roll (1)

Sel nädalavahetusel esilinastub BBC telekanalis Norra suusataja Petter Northugist tehtud film, mis keskendub tema uskumatule aastale, sealhulgas Faluni MMil võidetud neljale tiitlile. NRK piilus filmi telgitagustesse ning selgub, et Northugi mõõnast väljatulekul oli suur roll ka Otepää MK-etapil.

Nimelt sai jaanuaris Otepääl oma esimese MK-etapivõidu Petteri vend Tomas ning Petter jälgis võistlust telekast.

"Alustasin, riided seljas. Ühtäkki olin finaali ajal ilma pikemalt mõtlemata end täiesti paljaks koorinud. Lõpuks avastasin end bokserite väel. Ma hüppasin ja karjusin ja kargasin ekraani kaudu Tomasele, et ta peab minema, muidu saavad teised seal kätte. Sa karjud ja karjud ning ühtäkki mõistad, et ta ongi esimesena üle finišijoone. Sa arvad, et see pole tõsi, kuid on. Raputasin pead ning mõistsin, et pean tegutsema," kirjeldas Northug, kuidas ta MMi nimel mõõnast välja tuli. Northugil oli seljataga purjuspäi avarii ning suur sponsoritüli. 

Kuigi tali on läbi, võidutsesid vennad Northugid täna Norra hilistalvistel meistrivõistlustel vabatehnika sprinditeates. "Tomasega on tore võita, aga ma oleks seda tahtnud teha noorema venna Eveniga. Tomas on nii palju varem võitnud, kuid tänu Mk-etapivõidule ta tunneb, et tal on kõik olemas ning ta ei viitsi pingutada," naljatles Northug NRK-le.