Martin ReimFoto: STANISLAV MOSHKOV
Jalgpall
26. märts 2015, 18:19

Martin Reim: Äkki peaks Liivakut hoopis tipuründes kasutama? (1)

Kuigi Eesti kuni 21aastaste noorte jalgpallikoondis suutis esimesel poolajal Prantsusmaa nimekatele omaealistele konkurentsi pakkuda, kaotati siiski 0:6. Peatreener Martin Reimi sõnul ongi see kahe meeskonna tasemevahe.

„Seni, kuni värskust ja jõudu oli, jaksati palliga mängida ja pressingut teha. Pärast teist väravat kogus Prantsusmaa tuure ja mida rohkem meile survet avaldati, seda rohkem tekkis ka eksimusi. Väikese perioodi suutsime vastu panna, kuid oli selgelt näha, mis mastist on nemad ja millisest meie," tõdes ta.

„Eesti esiliiga pealt, kus enamus meie mängijaid mängib, on väga optimistlik loota, et suudaksime Prantsusmaaga võrdselt mängida. Loodame sellest mängust maksimaalselt palju õppida – Kasahstani mängus saame juba asju muuta," rääkis juba 30. märtsil koduväljakul kasahhidega kohtuva meeskonna peatreener.

Reim tõi välja, et oluliselt kaitsetööle suunatud mängutaktika lõhkus eriti Frank Liivaku mängu, kes vahetati välja 59. minutil.

„Frank oli päris tusane, kuid äärepoolkaitsjatele oli see väga julm kaitsetöö ning see haavas tema trumpi – palliga mängu – liiga palju. Tal polnud enam palju jõudu enam ründesse minna ka, Vastšuk tundus natuke värskema jalaga. Võib-olla polegi äärepositsioon talle kõige parem, peame proovima, äkki nihutaks ta hoopis tipuründesse," selgitas Reim. „Üritasin teda natuke säästa ilma pallita jooksmisest, sest neid mänge, kus teda kindlasti vaja läheb, tuleb veel palju."

Tähelepanuväärne on aga tõik, et Eesti algkoosseisu kuulus eile suisa seitse FC Flora mängijat (Richard Aland, Madis Vihmann, Kevin Aloe, German Šlein, Mihkel Ainsalu, Joseph Saliste, Rauno Sappinen). Mida see näitab?

"Valikusse sattusid ju 20 mängijat, kes esimeste nädalate jooksul Eesti liigas kõige paremas hoos olid. Paar Levadia meest jäid ju selle pärsat välja, kuid kindlasti on nemad Kasahstani-mänguks rivis. Floral on hetkel sobiva vanusega mängijaid päris palju, kuid fakt on, et see, mis Eesti liigas toidab, ei toimi Euroopas. Euroopas peab asju paremini ja kiiemini tegema," lisas Reim.