Danny MakkelieFoto: AFP / Scanpix
Jalgpall
27. märts 2015, 07:00

Šveits - Eesti mängu vilistav kohtunik kaartidega ei koonerda

Eesti koondis on Läti ja Malta kõrval üks kolmest, kes on selle valiksarja neljast senipeetud matšist kaks lõpetanud vähemuses – Leedu vastu saadeti varakult duši alla Ken Kallaste, mängus inglastega Ragnar Klavan.

Kas sama saatus võib korduda ka täna? Matši Šveitsiga vilistab hollandlane Danny Makkelie, kelle rahvusvahelise karjääri esimene tähtsündmus oli 2012. aastal Eestis toimunud U19 EM-finaalturniiri esikohamatši vilistamine. Politseinikuna igapäevaleiba teeniv vaid 32aastane vilemees on Soccerway.com andmetel selle aastanumbri sees õigust mõistnud 9 kohtumises ning andnud neis kokku 40 kollast ja kaks punast kaarti.

Suurt osa selles statistikas mängis Euroopa liiga esimese play-off-vooru korduskohtumine Piraeuse Olympiakose ja Dnipropetrovski Dinamo vahel, kus 2:2 viigis käis Makkelie käsi taskus kaheksal korral, kord ka punase järel.

Kohtunike esituse hindamisele pühendunud veebileht The 3rd Team kirjeldas Makkelie stiili kui rahulikku ja õiglast — Viktor Kassai laadseid varajasi punaseid täna oodata pigem ei tasu.