Nii ehedat võidurõõmu näeb harva. Darja Gavrilova pärast Maria Šarapova alistamist.Foto: AFP / Scanpix
Tennis
27. märts 2015, 11:33

12-aastasest saati Šarapova võitmisest unistanud noor venelanna tegi oma soovi teoks! (3)

Miami tenniseturniiril, kus Kaia Kanepi on jõudnud kolmandasse ringi, langes läinud ööl konkurentsist maailma teine reket, venelanna Maria Šarapova, kes jäi 6:7, 3:6 alla 21-aastasele kaasmaalasele Darja Gavrilovale.

Gavrilova oli juba 12-aastasena unistanud Šarapova alistamisest. Ta vaatas, kuidas tema iidol Šarapova võitis Wimbledoni finaalis Serena Williamsit ja õhkas: "Tahaksin kord temaga mängida ja teda võita!" Soov täitus nüüd Miamis.

"Olen... Oh Jumal! Olen nii õnnelik, ma ei suuda seda uskuda," otsis Gavrilova pressikonverentsil sõnu. "Kui aus olla, olen alati uskunud. Arvatavasti seepärast võitsingi."

Maailma edetabelis 97. kohal - ta jõudis sel nädalal esimest korda saja parema sekka! - asuv Gavrilova valas pärast võitu õnnepisaraid. Seejärel ilmus ta näole naeratus, mis sealt õhtu jooksul enam ei kadunud.

"Loomulikult olen üllatunud," tõdes Šarapova. "On alles teine ring, lootsin võita. Aga arvan, et see on üks põhjuseid, miks me mängime. Soosikuseisus ei tähenda midagi, sa pead end ka väljakul tõestama. Täna ma ei teinud seda."

Gavrilova loeb end juba rohkem austraallannaks kui venelannaks. Ta elab 2010. aastast saati Rohelisel Mandril ja loodab varsti saada sealse kodakondsuse. Kuid neljapäeva õhtul oli ta oma unistuse täitnud vene tüdruk.