Krasnõi Oktjabr viitas protestis hoopis sellele, et nende meelest tegi "jooksu" Scott Machado, mitte Oleksi Petšerov! Foto: STANISLAV MOSHKOV
Korvpall
27. märts 2015, 14:38

Oktjabri meelest tegi "jooksu" hoopis Machado, mitte võidukorvi autor Petšerov!

Kalevil võit lõplikult kirjas - Krasnõi Oktjabri protesti ei rahuldatud

Palju kirgi toonud esmaspäevane VTB Ühisliiga korvpallimäng BC Kalev/Cramo ja Volgogradi Krasnõi Oktjabri vahel on saanud ametliku lõpplahenduse - liiga lükkas Venemaa klubi protesti tagasi.

Oktjabri esindaja kirjutas pärast 80:82 kaotatud mängu lõppu protokolli, et selle tulemuse vastu esitatakse protest. Vahepeal jõudis üks Eesti meediakanal juba teatada, et tegelikult Oktjabr ei esitanudki ametlikku protesti, ehkki see oli selleks ajaks sisse antud ja menetluses. Kalev/Cramo teatas oma Facebooki lehel, et äsja saadi Ühisliigast ametlik kinnitus: volgogradlaste protesti ei rahuldatud. Teade protesti tagasilükkamise kohta on ilmunud ka Ühisliiga kodulehele.

Oktjabr viitas protestis asjaolule, et Kalevi mängija number 8 Scott Machado tegi viimasel rünnakul enne palli Oleksi Petšerovile söötmist "jooksu" ning kui see ära vilistatuks, poleks Kalev saanud ka visata võidukorvi (tõsi, tõenäoline on variant, et Oktjabr ajas Machado ja Petšerovi numbrid 7 ja 8 lihtsalt sassi). Mänguvideo läbi vaadanud komisjon märkis otsuses: "1. Scott Machado ei eksinud viimasel rünnakul "jooksu" reegli vastu; 2) Kalevi mängija nr 7 O. Petšerovi viimase viske ajal püüdis Krasnõi Oktjabri mängija W. Deane palli ära lüüa, aga lõi talle vastu paremat kätt. Vea vilistanud kohtunik oli heal positsioonil ja võttis vastu õige otsuse."

Kalev asub Ühisliigas 11 võidu ja 14 kaotusega 8. kohal ning peab järgmise kohtumise eeloleval teisipäeval, 31. märtsil, kui Rocca al Mares võõrustatakse viimasel kohal asuvat Minski Tsmokit.