Rock tegi Tarvale tuupiFoto: ALDO LUUD
Korvpall
28. märts 2015, 10:07

Gert Kullamäe suurest võidust Tarva üle: panime mänguks kolm ülesannet ja kõik need ka täitsime

Korvpalli meistriliigas alistas TÜ/Rock võõrsil kindlalt Rakvere Tarva ja kindlustas endale sellega ka põhiturniiri esikoha.

Rakvere spordihoonesse kogunenud korralik reedeõhtune publik pidi kodumeeskonnas ilmselt pisut pettuma. TÜ/Rock alustas kohtumist ebahariliku avaviisikuga, kuhu kuulusid ka Saimon Sutt ja Marek Doronin. Sellegipoolest toimis kooslus aga väga hästi ja Tarvalt võeti avaveerandajaga tuhin maha. Kodumeeskond suutis veerandajaga visata vaid viis punkti, samas kui TÜ/Rock viskas 18.

Teisel veerandajal mängupilt küll võrdsustus ja tasapisi hakkasid korvi kukkuma ka Tarva pallid, aga avaveerandajal sisse tehtud vahet neil vähendada ei õnnestunud. Poolajaks juhtis TÜ/Rock 38:26.

Suurem vahe tuli meeskondadel sisse aga kolmandal veerandajal ning siis tegid TÜ/Rocki poolel põhiliselt skoori Janar Talts ja Valmo Kriisa. Tarva liidrid Brandis Raley-Ross ja Juris Umbrasko olid ei suutnud oma rümti leida ja nii juhtisid tartlased enne viimast neljandikku juba 63:36.

Viimasel veerandajal, kui mängu saatus oli sisuliselt juba otsustatud, nägi publik taas lahtisemat korvpalli. Tarva poolel läks hoogu mõned päeva tagasi isaks saanud Reinar Hallik ning TÜ/Rockil vastas Janar Talts. Lõpuminutitel said mänguminuteid mõlema meeskonna nooremad mängijad ja nii kujunes Kent-Kaarel Vene kolmesest lõppseisuks TÜ/Rocki kindel 85:57 võit.

TÜ/Rocki peatreeneri Gert Kullamäe sõnul saadi mänguks püstitatud kolme ülesandega hakkama. "Mänguks panime kolm ülesannet ja kõik need me ka täitsime: esiteks, et võidaksime; teiseks, et vähemalt üks noormängija oleks kogu aeg väljakul ja kolmandaks, et Rossiga saaksime hästi hakkama. Kaitses tegime täna väga hea mängu ja seda eriti Rossi vastu - tema 38 punkti eelmisest liigamängust olid kõigil veel hästi meeles. Kokkuvõttes hea mäng kuttidelt ja Balti liiga seeria vahele täiendavat enesekindlust tekitav võit.“

TÜ/Rocki parim oli 23 punkti ja üheksa lauapalliga Janar Talts. Karolis Petrukonis lisas 13. Meeskonna pikkade sektsiooni kolmas liige Joosep Toome tõi 11 punkti ning mõlemale ka viis lauapalli.

Rakvere Tarva särgis sai Reinar Hallik kirja 22 punkti ja kaheksa lauapalli. Juris Umbraško lisas 13 ja Brandis Raley-Ross 11 punkti.

Võiduga kindlustas TÜ/Rock Alexela KML põhiturniiri võidu, sest lähimal konkurendil BC Kalev/Cramol on üks kaotus rohkem. See tähendab aga play-offideks koduväljaku eelist.