Igor Akinfejev viidi pärast raketirünnakut haiglasseFoto: SAVO PRELEVIC
Jalgpall
28. märts 2015, 14:37

Venemaa esitas Montenegro märatsevate fännide tõttu protesti (1)

Nagu arvata oli, esitas Venemaa jalgpalliliit eilse EM-valikmängu järel Montenegro vastu protesti.

Eile Podgoricas toimunud jalgpalli EM-valikmäng Montenegro ja Venemaa koondiste vahel tuli katkestada juba avaminutil, kui tribüünilt lastud rakett tabas Venemaa väravavahti Igor Akinfejevit pähe. Väravavaht viidi haiglasse, kuid lasti pärast läbivaatust Moskvasse kodusele ravile.

Mäng jätkus 33-minutilise ootamise järel, kuid katkestati uuesti 67. minutil, kui pealtvaatajad hakkasid märatsema pärast Venemaa eksitud penaltit. Hiljem on selgunud, et jalgpallihuligaanid üritasid rünnata eelnevalt ka teisi mängijaid.

"Häbiväärne, et Montenegro poolehoidjad rikkusid ära kohtumise, mis võinuks olla ülimalt huvitav. Mäng pidanuks lõppema juba avaminutil. Andsime sisse protesti ning nõuame Montenegrole karistust," ütles Venemaa jalgpalliliidu president Nikolai Tolstõh Sport Ekspressile.

Montenegro jalgpalliliit paistab olevat igasuguse karistusega päri. "Me oleme jätnud endast barbarite mulje ja see on täielik katastroof. Tõenäoliselt maksame suure kahjutasu ning ütleme suurturniirile hüvasti, kuid hirmutav on, et kõik võib taas korduda. Keegi peaks astuma sammu ette ja ütlema, et aitab!" ütles Montenegro jalgpalliliidu peasekretär Momir Djurdjevac.