Lubitz sõitis sõnagi lausumata vastu mäe nõlva, tappes kõik pardal viibinud 150 inimest. Foto: AFP / Scanpix
Maailm
28. märts 2015, 18:19

NYT: Lubitz otsis enne katastroofi ravi nägemisprobleemidele (1)

Andreas Lubitz (27) otsis ravi nägemisprobleemidele, mis võisid ohtu seada tema võimaluse piloodina edasi töötada, ütlesid laupäeval kaks juhtumi uurimisega seotud ametnikku. 

Kui varem tuli ilmsiks, et Lubitz sai ravi seoses psühholoogiliste probleemidega ja varjas aspekte oma haigusliku seisundi kohta oma tööandja ning kolleegide eest, siis tema väidetavad nägemisprobleemid annavad piloodi kuvandile uue nurga, vahendas The New York Times (NYT).

Praeguseks pole teada, kui tõsised probleemid tal silmanägemisega olid ja kas ning kuidas olid need seotud tema psühholoogilise seisundiga. Uurijate sõnul leiti Lubitzi kodu läbi otsides sealt antidepressante.

Üks uurimisele lähedal seisev isik ütles, et võimud pole välistanud võimalust, et mehe nägemisprobleemid olid psühhosomaatilised.

24. märtsil Prantsusmaa Alpides vastu mäe nõlva lennanud Germanwingsi reisilennuki kaaspiloot Andreas Lubitz lukustas end väidetavalt lennuki kokpitti ja eiras kapteni nõudmisi ta tagasi sisse lasta. Lubitz sõitis sõnagi lausumata vastu mäe nõlva, tappes kõik pardal viibinud 150 inimest. Lennuk oli teel Hispaaniast Saksamaale.