Epp Mäe Eesti meistrivõistlustel Foto: ALDO LUUD
Maadlus
28. märts 2015, 18:58

Epp Mäe naasis U23 EMilt hõbemedali ja sinise silmaga

Maadleja Epp Mäe tegi endale toreda kingituse - 2. aprillil sünnipäeva tähistav piiga naasis Poolas peetud U23-vanuserühma Euroopa meistrivõistlustelt hõbemedaliga.

"Esimest korda korraldati need U23-võistlused ja üks võimalus mulle anti – 23 saab kohe täis. Kulda ei tulnud, aga selle eest hõbe," ütles täna tagasi kodumaale jõudnud Mäe. Kuigi medali võitmiseks pidi maadluspiiga matile tulema vaid kolmel korral, oli võitlus tuline ja Mäe sai medali kõrval sõjahaavana näidata ka eile saadud sinist silma.

Avaringis alistas Eesti piiga valgevenelanna Natalja Lanko 10:0 ning poolfinaalis Venemaa esindaja Anžela Katajeva 4:2. Finaalmatšis oli tema vastaseks kohalik maadleja Daria Osocka, kellest Mäe alles veebruaris Pariisi GP-etapil parem oli olnud.

"Eks sellest ühest korrast, mil ma teda võitsin, piisas treeneritele ja talle, et teha finaalmatš hoopis teistsuguseks," rääkis Mäe. Kiirelt 0:2 kaotusseisu jäänud eestlanna üritas kellaga võideldes vastast murda, ent leidis end 10 sekundit enne matši lõppu hoopis selili. "Osocka taktikavõit täielikult. Ta maadluskäik oli hoopis teine, kui see, milleks ma olin valmistunud," võttis Mäe 0:6 finaalikaotuse kokku.

U23 EM oli Mäe jaoks tavaline võistlus, mille jaoks vormi ei rihitud – tähtsad etteasted algavad alles juunikuiste Euroopa mängudega. "See on esimene suur võistlus saamaks aimu, kus ma täiskasvanute seas sel aastal paiknen," rääkis mulluse MMi viies naine.

Bakuus võistlemine on vajalik ka septembris Las Vegases peetavatele maailmameistrivõistlustele pääsemiseks, ning seal on kaalul juba enamat kui ainult medalid. "MMil on vaja tulla esimese kuue sekka, et tagada varajane olümpiakoht," selgitab Mäe. Kui tõenäoliseks te seda peab, maadluspiiga ei avalikusta: "Ei mõtleks üle neid asju. Aega on, et kõvasti tööd teha."