Avo KeelFoto: LAURA OKS
Võrkpall
29. märts 2015, 12:33

Avo Keel poolfinaalseeria kolmanda mängu eel: Meil on Selverist rohkem eksimisruumi

Kui võõrsil alistas Pärnu Võrkpalliklubi Eesti võrkpallimeistrivõistluste poolfinaalseeria Tallinna Selveri kindlalt 3:0, siis eile kodus toimunud mängus enam ülekaal nii suur polnud ning 3:2 võit saadi viiendas geimis. Pärnu peatreeneri Avo Keele sõnul oli mõlema meeskonna mängus puudujääke. 

Pärnu võitis küll avageimi 25:22, kuid kaotas teise 23:25. Kolmas, tõeline maratongeim taas väljakuperemeestele 29:27, kuid neljandas olid 25:18 paremad tallinlased ja nii järgnes otsustav viies geim. Selle võitis Pärnu 16:14 (kuigi jäi kaotusseisu 5:10!) ja seega ka kogu mängu 3:2.

 "Meie servi-ja nende vastuvõtusuhe polnud meie poolt vaadatuna nii hea, see võis tulla sellest, et nurgaründajad (Helar) Jalg ja (Denis) Losnikov mängisid tulemuslikumalt, kui eelmises mängus Jalg ja (Federico) Marretta. Meie mänguvoolavus polnud ka enam sellel tasemel nii hea, et oleks efekti saavutanud. Tegemist on võrdsete meeskondadega. Meid päästis suuremast kaotusest see, et mõlemad meeskonnad mängisid kaitses väga kõva mängu. Mõlemad said täie südamega neid palle maha lüüa," sõnas Keel.

Puudujäägiks olid ka servivead. "Igas geimis neli-viis serviviga on natuke liiga palju, see ei tooda ju tulemust ka. Mõlemad meeskonnad ei sekkunud enam nii jõuliselt: vastane saab kerge punkti, see tõmbab servitugevust tagasi ning siis tõmbuvad ka kaitse ja blokk tagasi. Seda saab kindlasti parandada," arvas ta.

Pärnu peatreener tõi esile ka Hindrek Pulga sooritust, kes tõi 29 punkti."Hindrek on kahe mängu peale olnud üle 50% efektiivsusega. Viiendas geimis oli see lausa üle 60%. Andrus Raadik oli ka viimases geimis 100%- mees, võtsime ka nende rünnakuliidri kaks korda blokiga kinni. Need on olulised detailid," kinnitas Keel.

Kas esmaspäeval Tallinnas peetav korduskohtumine on ainult vormistamise küsimus? "Ma nii ei ütleks. See sõltub kolmanda mängu iseloomust. Meil on eksimisruumi rohkem, kui Selveril. Pärnus rullus meil mäng hästi lahti, aga kui Selver võttis kohe vahe kinni, oli selge, et see jääb tasavägiseks. Kaks varianti: kas kumbki võistkond julgeb väga peale minna, nii servil, rünnakul või blokitaktikavalikus, või mitte. Kui mõlemad otsustavad nii käituda, siis on valik: kas lõigatakse kasu või ootab suur häving," arvas Keel.