Korvpalliliiga põhihooaja viimase nädala tähtsaim küsimus: kas Pärnu meeskond (pildil) hoiab 6. kohta ja tõrjub TTÜ rünnaku tagasi?Foto: LAURA OKS
Korvpall
29. märts 2015, 20:27

Korvpalli meistriliigas ees põhihooaja viimane, pinget pakkuv nädal

Eesti korvpalliliiga eilsed mängud, kus TTÜ alistas Rapla ja Valga Pärnu meeskonna, jätsid kahe huvitava duelli saatuse veel lahtiseks. Vaatleme, mida uuelt, põhiturniiri viimaselt nädalalt oodata.

Reedese Tartu Ülikool/Rocki võiduga Rakvere Tarva üle selgus kahe esimese koha saatus: nii Rockil kui ka BC Kalev/Cramol on 26 võitu ja tartlastel ees veel mäng Pärnuga, mis neile enam midagi ei tähenda. Nimelt võitis Kalev esimeses ringis kodus 11 punktiga, Rock aga võttis teises ringis 66:54 revanši ehk on omavahelistes mängudes plussis.

Rapla Tycol on 20 võitu ja 1 mäng ootamas, Rakvere Tarval 18 võitu ja pidada 2 mängu. Laupäeval, 4. aprillil Valgat võõrustav Rapla teab selleks ajaks, kas vajab 3. koha säilitamiseks võitu, sest Tarvas kohtub teisipäeval Valga ja reedel TTÜga - mõlemaga võõrsil.

Edasi: Valgal on 15 võitu (pidada 2 mängu), Pärnul 13 (2) ja TTÜ-l 10 (3). Siin on mõlemad tagaajavad pooled omavahelistes mängudes plussis ehk evivad veel võimalustr konkurendist möödumiseks. Kui Pärnule pole Valga püüdmine eriti tähtis, sest 5. ja 6. kohal pole olulist vahet, siis TTÜ tõrjumine on küll oluline - on suur vahe, kas mängida veerandfinaali Rapla/Tarva või Kalev/Cramoga!

Valgal jääb mängida veel kodus Tarva ja võõrsil Rapla, Pärnul võõrsil TLÜ/Kalevi ja kodus Rocki ning TTÜ-l kodus Audentes/Noortekoondise (topeltmäng) ja Tarvaga.