ARMASTATUD MEES: Pauli meenutatakse vaid ilusate sõnadega, sõbrad meenutavad teda heasüdamliku ja armsa inimesena. Foto: Facebook
Eesti uudised
30. märts 2015, 07:00

Eestlanna kaotas Germanwingsi tragöödias armastatu

"Viimane hommik minu armastatu, minu parima sõbra, minu kaitsja, minu printsiga," teatab Germanwingsi tragöödias armastatu kaotanud eestlanna Anneli Facebooki seinal.

Lennuki kukkumiskoha lähedalt on uurijad leidnud üle 400 kehaosa, kuid mitte ühtegi tervet surnukeha – üks 150 hukkunust on Tartust pärit ränduri ja laulja Anneli Tiiriku Briti päritolu elukaaslane Paul Bramley, kes tol saatuslikul päeval, kui piloot lennuki ilmselt tahtlikult vastu mäge juhtis, pardal viibis.

Pärast õnnetust postitas Anneli oma Facebooki seinale pildi endast ja Paulist. Fotole kirjutatud lisainfos seisab, et pilt on tehtud Anneli ja Pauli viimasel ühisel hommikul. Anneli foto on saanud palju vastukaja ning inimesed jätavad sinna oma kaastundeavaldusi.

"Puhaku ohvrid rahus"

Mul on väga kahju, ma ei suuda seda kaotust ja valu ette kujutadagi, ole tugev, seisab ühes neist. Samuti antakse mõista, et Paul on parim mees, keda Anneli elus on kohanud.

"Aitäh. Ta oli. See on suur kaotus kõigile. Kuidas saab olla, et kõige elavam ja positiivsem inimene, kes eales olla saab, võetakse meilt niimoodi ära. Ma lihtsalt ei saa aru," vastab Anneli.

Paul õppis Šveitsis Cesar Ritzi Kolledžis. Enne kojusõitu veetis ta mõne päeva Barcelonas, et sõpradega puhata. Õnnetuse ajal oli Paul Düsseldorfi kaudu tagasiteel oma pere juurde Suurbritanniasse. Samal nädalal pidi ta alustama ka internatuuri.

Briti väljaanne Daily Mail vahendab Pauli isa Philip Bramley pisarais lausutud sõnu: tähtis ei ole õnnetuse motiiv või põhjus, vaid see, et hukkunuid ealeski ei unustataks. "Tähtis on, et seda enam kunagi ei juhtuks ja et minu poega ja teisi hukkunuid mitte kunagi ei unustataks." Philip ütleb, et kui nemad annavad iseenda ja oma laste elu pilootide kätte, tuleks viimastele rakendada ka kõrgemat järelevalvet.

"Kui keegi, keda sa armastad ja oled hoidnud kogu oma südamest, sureb nii kohutaval ja südantmurdval viisil, siis ma arvan, et see on õudusunenägu kogu eluks. Puhaku ohvrid rahus ja armastust ning rahu nende peredele ja lähedastele," seisab ühes Pauli mälestuseks Daily Maili jäetud kommentaaris.

BBCle oma pojast rääkides ütleb Philip, et ta ei saa oma poega enam tagasi koju viia, aga nii tema kui ka perekond jäävad kohta, kus lennuk alla kukkus, igavesti külastama.

2014. aastal on Anneli postitanud Youtube’i enda loo "I Miss You". Et selle loo sõnad võivad ühel päeval omada taolist tähendust nagu täna, ei osanud ta toona ilmselt aimatagi. Loo alla on juba jäetud ka kommentaar, milles seisab: "Me oleme sinuga, Anneli, sa peaksid teadma, et Paul puhkab rahus. See piloot ei oleks pidanud kunagi 150 inimese elu enda kätesse võtma."

Anneli Tiirik reisib juba mitu aastat maailmas ringi ja kogub inspiratsiooni. Ta on lõpetanud Taani muusikaakadeemia ning keskendub peamiselt loomingule. Peale laulmise ja oma laulude loomise armastab ta tantsida ja unistada. "Unistused on inspiratsiooni ja motivatsiooni asendamatuks allikaks," on Anneli end iseloomustanud.