Kalev/Cramo korvpallimeeskond esineb Ühisliigas hästi - kui laupäeval alistatakse võõrsil Riia VEF, on play-off'i jõudmine väga reaalne.Foto: LAURA OKS
Spordiblogi
30. märts 2015, 07:00

Nädala pluss, miinus ja ennustus | Kalev/Cramo vahva võit, vutikoondise ilmetu kaotus ja võrkpalli poolfinaalid

Õhtulehe sporditoimetus võtab igal esmaspäeval kokku möödunud seitse päeva (Eesti) spordis, jagades välja nädala plussi ja miinuse. Lisaks vaatame alanud nädalale otsa mõne ennustuse abil. Meie 30. märtsi valik:

Nädala pluss | Valitsev Eesti korvpallimeister BC Kalev/Cramo tulemuste amplituud on käimasoleval hooajal olnud tohutu – Mariaani sügavikust Everesti tippu ja siis jälle tagasi ja siis uuesti tagasi. Eelmine nädal oldi tipus, kui Ühisliigas alistati lõpusekundite thrilleri tulemusel 82:80 Volgogradi Krasnõi Oktjabr. Hetkel ollakse tabelis kaheksandal ehk viimasena play-off’i viival kohal. Kui laupäeval võõrsil Riia VEFist jagu saadaks, oleks seis juba väga hea!

Nädala miinus | Eesti jalgpallikoondise 0:3 kaotus Šveitsile tekitas nõutust – väravalõhna ka polnud tunda. Selles, et võõrsil Šveitsile kaotame, pole midagi kummastavat. Loogiline tulemus ju. Aga kaotuse laad tekitas tuska ning tõstis õhku küsimuse, kas mitmete koondislaste koduliigasse naasmine on ikka üdini hea? Kui enam kui pool koosseisust läheb valikmängule Eesti meistriliiga tempo pealt, on keeruline tulemust teha.

Nädala ennustus | 80% on tõenäosus, et võrkpalli Eesti meistriliiga finaalis tänavu Tallinna klubisid ei näe. Põhiturniiri kaks edukamat klubi, TTÜ ja Selver on kolme võiduni mängitavates poolfinaalides vastavalt Tartu ja Pärnu vastu 0:2 kaotusseisus. Mõlema pealinna klubi finaališansid on haprad (umbes 10%) ning usutavasti mängivad kullale Tartu ja Pärnu, nagu aastatel 1999-2003 (Tartu võitis esimese, Pärnu neli järgmist finaalseeriat).