Teisipäevane jalgpalli maavõistlus Eesti - Island on Raio Piiroja lahkumismäng.Foto: TAIRO LUTTER
Jalgpall
30. märts 2015, 12:39

Raio Piiroja kaaslastele: õhtul trennis harjutame, kuidas kõik mul õnge otsas võbelete! (1)

Eesti jalgpallikoondise legendaarne keskkaitsja Raio Piiroja oli oma lahkumismängu eelsel pressikonverentsil endale omaselt heas tujus.

Esimese küsimuse esitasid seekord meeskonnakaaslased, kus uurisid, kas Raiol on välja mõeldud viis, kuidas homses matšis Islandiga väravat tähistada, kui ta selle lööma peaks. "Viskan õnge ja te kõik olete seal konksude otsas ja võbelete. Õhtul trennis harjutame!" kõlas vastus.

Vormi üle Piiroja ei kurda, jalgpallimängu oskuste kohal on aga küsimärk. "Füüsiline vorm on mul hea. Annaks nii mõnelegi silmad ette! Aga jalgpallivormiga on vähe teistmoodi. Eile tegin esimese trenni (pärast 2013. aasta oktoobris toimunud Türgi – Eesti MM-valikmängu – toim), täna teen teise ja siis lähebki mänguks!

Saan viimast korda koondise õhkkonda nautida ja proovin maksimumi võtta. Mänguaeg? Pehrssoniga oli jutt, et annab 10 minutit, aga kui ühe värava ära löön, siis annab veel 10 minutit! Tegelikult pole me veel mänguaega kokku leppinud," rääkis Piiroja.

Tervise pärast Piiroja homme ei karda. "Õnneks on Kaspar (koondise arst Kaspar Rõivassepp – toim) valmis. Oli arstikotti kah minu jaoks korralikult täiendanud – kõvasti teipi ja valuvaigisteid juurde hankinud. Aga üldiselt on mul tervisega hästi – toimin rahvasportlasena suurepäraselt."

Piiroja avaldas ka arvamust, et erinevalt reedel Šveitsis peetud EM-valikmängust tulen homne matš Islandiga avatum ja ründavam.