Magnus PehrssonVideo: Laura Oks
Sport TV
30. märts 2015, 14:15

ÕHTULEHE VIDEO | Magnus Pehrsson: Väravate löömine ei sõltu ainult koondise mängudest

Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson rõhutas, et kuigi homne sõpruskohtumine Islandiga on väga oluline Raio Piiroja ärasaatmise poolest, soovib ta treenerina näha arenguid ka meeskonna mängus.

 "Muidugi on see Raio lahkumismängu näol tähtis sündmus, aga treenerina on mulle väga oluline näha ka meeskonna arengut ja proovida mängida paremini kui Šveitsi vastu (Reedel kaotati võõrsil Šveitsile 0:3 -toim.) Soovime olla paremad igas mängufaasis."

Kas muudetakse ka taktikat? "Ma ei taha seda avaldada, kuid teen algkoosseisus mõned muudatused ning on võimalik, et meeskonna paigutuses tuleb muudatusi," tõdes Pehrsson.

Kuigi koondise treeninglaagri põhirõhk oli kohtumisele Šveitsiga, siis pole ka Island tähelepanuta jäetud. "Muidugi keskendusime laagri esimesed viis päeva 100 protsenti Šveitsile, aga oleme jõudnud süvitsi analüüsida ka Islandit. Meil on olnud piisavalt aega. Lisaks mängisid paljud koondislased nende vastu eelmisel aastal, nii et usun midagi väga üllatuslikku homme tulla ei tohiks."

Mis saab väravapõuast? "Oleme kõik sellepärast mures, sest jalgpall on mäng, kus pead väravaid lööma. Samas leian, et oleme kaitsetöös nii statistiliselt kui mänguliselt paremaks läinud. Siinkohal tulebki tervikpilti vaadata, sest nüüd on vaikselt olukord paremaks minemas ka ründefaasis, kus mängijad pidevat mängu- ja treeningpraktikat saavad," rääkis Pehrsson ning rõhutas, et väravad ei tule puhtalt koondisekogemuse pealt. 

 "Minu töö on mängijaid valida, aga koondisesse tulles peab arvestama, et mängijad lööksid väravaid ja mängiksid regulaarselt ka klubis - nii hakkab see juhtuma ka Eesti särgis. Kuni seda ei toimu, siis on keeruline seda ka lühikeste koondisekogunemistega muuta. Esimesed kuud keskendusime taktikalisele- ja kaitsepoolele. Samuti tegelesime standardolukordadega. Nüüd peame rohkem keskenduma ka ründemängule, aga nagu ütlesin, siis koondisetasandil on keeruline neid muutuseid niivõrd kiiresti läbi viia."