Kes võidab mängu ja põhiturniiri?Foto: ARNO SAAR
Käsipall
30. märts 2015, 17:04

Serviti peatreener Kalmer Musting asetab homse põnevusmatši eel favoriidikoorma Kehra õlule

Eesti käsipallimeistrivõistlustel lõpeb homme põhiturniir. Enne viimast vooru jagavad liidrikohta Põlva Serviti ja HC Kehra, kes kohtuvadki homme omavahel ja selgitavad nii põhiturniiri võitja. Serviti peatreener Kalmer Musting usub, et kuna mäng toimub Kehras, on eelis pigem kodumeeskonnal, tema kolleeg Jüri Lepp sellega päriselt nõus ei ole.

"Kaks viimast omavahelist mängu [meistriliigas 31:22 ja Balti liigas 32:23 - toim] oleme küll meie võitnud, kuid tuleb arvestada, et esimesel juhul tuli Kehra mängule väga hõreda koosseisuga ning teine matš kulges tegelikult võrdses võitluses," tõdes Serviti peatreener Kalmer Musting. "Seega on eelis pigem Kehral, kes mängib kodusaalis, sest kodus on tänavusel hooajal kõik millegipärast hoopis paremini mänginud kui võõrsil."

"Kuid mõistagi me kaotama ei lähe, sest mängus on ikkagi play-offi koduväljakueelis. Usun, et määravaks saab see, kes suudab enda taktika - ja just kaitsetaktika teisele peale suruda. Muidugi on oluline, kui hea päev on väravavahtidel ja kui palju avaneb võimalusi kontrarünnakuteks."

Musting nõustus, et põhiturniiri võit oleks oluline ka selles plaanis, et aitaks poolfinaalis vältida tänavu suurepärast mängu näitavat HC Viljandit. "Muidugi on Viljandi tugev vastane, karikavõistlustel said nad ju meist jagu poolfinaalis ja Kehrast finaalis. Emb-kumb Viljandiga kokku minema peab, on selge, et need mängud tulevad väga-väga tulised ja rasked."

Kehra peatreenr Jüri Lepp märkis omalt poolt, et homne koduväljakueelis ilmselt siiski väga suurt rolli ei mängi, olulisem on see, kuidas suudetakse Serviti rünnakuid takistada. "Kaitsemäng on väga oluline. Põlvale meeldib kontrarünnakuid korraldada - neid tuleb ära hoida nii palju kui võimalik."

Lepp ei näinud suurt vahet, kas poolfinaalis tuleks mängida Viljandi või viimasel ajal samuti kõvasti juurde pannud Viimsiga. "Suurt vahet ei ole. Pealegi - kui meistriks tahad tulla, siis tuleb kõikidest meeskondadest jagu saada," nentis ta elutargalt.