Foto: MARIANNE LOORENTS
Seisukoht
30. märts 2015, 18:12

Seisukoht | Kummardus legendile (1)

Täna õhtul saab paljude Eesti noorema põlvkonna jalgpallifännide jaoks läbi üks ajastu. Minagi oma 26 eluaastaga ei mäleta aega, kui Raio Piiroja poleks rahvuskoondise sinisärki kandnud.

Reisil Šveitsi sai teiste jalgpalliajakirjanikega arutatud, kummale mängijale  - kas Mart Poomile või Piirojale mõeldes , tekib Eesti koondise poolehoidjatel südames soojem tunne. Poom oli teerajaja, kes jõudis esimese ja seni ainsa eestlasena maailma ahvatlevamaisse vutiliigasse, Piiroja võitis fännide südamed kompromissitu võitlusega.

Minu hääl läheb igatahes Piirojale, just tema koondiseinnu eest. Oli korduv nähtus, kui Piiroja sai koondist esindades vigastuse, veetis kuu või kaks klubis seda ravides ja sai terveks järgmiseks koondisepausiks, et jälle haigena klubi juurde tagasi minna. Nõnda läks raisku ka ta karjäär Hollandi kõrgliigas.

Selle eest, et ta on asetanud rahvuskoondise oma heaolust kõrgemale, tuleb Piirojat tänada ja kõige õigemad sõnad on selleks kirja pannud „Pöidlaküüdi reisijuht galaktikas“ autor Douglas Adams: „Nägemiseni, ja aitäh kala eest.“