Heimir HallgrimssonFoto: TOMMY HOLL
Jalgpall
30. märts 2015, 17:31

Islandi koondise peatreener: Magnus Pehrsson on Eestiga väga head tööd teinud! (2)

Islandi jalgpallikoondise üks peatreeneritest, Heimir Hallgrímsson sõnas homse Eesti-Islandi sõpruskohtumise eel, et Eesti meeskond võrreldes eelmise aastaga (Eesti kaotas 4. juunil 2014 Islandile võõrsil 0:1 - toim.) palju paremuse poole muutunud.

"See on huvitav - te ei löö väravaid, kuid teil on ometi võimalus võita. Ma tean, et see on frustreeriv lüüa valikmängude peale vaid üks värav, kuid treeneri teab, et see on tema värav ja teil on sellega kolm punkti. Riikidel nagu Eesti ja Island pole vaja alustada väravalöömisest, vaid kaitsest. Me ei saa panna kõiki oma kaarte sellele nagu Hispaania, et valdaksime palli ja domineerime.

Ma ei tea, kas te nõustute minuga, kuid Magnus Pehrsson on olnud väga hea treener, ta on  kaitsetööga suurt vaeva näinud ning olen näinud tänavu teie koondise tohutut progressi. Kuskilt tuleb alustada ja leian, et Eesti on praegu õigel rajal," sõnas ta.

Islandi jalgpallikoondis on mõnevõrra üllatuslikult A-alagrupis 12 punktiga Tšehhi järel lausa teisel kohal. Laupäeval võeti 3:0 võit võõrsil Kasahstani üle. Hallgrimmsoni sõnul on see vaid meeskonnatöö tulemus.

"Meile tõmmati kott pähe juba siis, kui valiktsüklit alustasime. Järgmine valikmäng on meil Tšehhiga kodus. Võitleme siis juba esikoha eest," kinnitas ta, kuid lisas, et kohtumine Kasahstaniga ning pikk reisimine võttis meeskonna jõuvarud hetkeks koomale. 

"Magasime öösel Frankfurdis ning täna hommikul lendasime Tallinna, kõik on väsinud, aga üritame reisiväsimusest üle olla. Palju lihtsam on sellist teekonda ette võtta, kui taskus on kolm punkti ja võit," muigas ta. "Vähemalt on siin ilm parem kui Kasahstanis. Pärast sellist mängu seal, kus oli jääkülm ja lund sadas, on tore näha rohelist muru," viitas ta värske murukattega Lilleküla staadionile.