Foto: ARNO SAAR
Jalgpall
31. märts 2015, 07:00

Pehrsson: tulemus sõltub materjalist (1)

Õhtuleht uuris eile Eesti jalgpallikoondise peatreenerilt Magnus Pehrssonilt, mis on ta sõnum vutisõpradele, kes on mures lihtsalt sõnastatava, aga suure mure pärast – Eesti meeskond lööb vähe väravaid.

"Oleme kõik väravatenappuse pärast mures, sest jalgpallis loeb võitmine, mille jaoks tuleb lüüa väravaid. Samas oleme kaitses palju paremad. Mitte ainult tunnete tasandil, vaid ka statistiliselt. Tervikpilti ei tohi unustada.

Kui räägime ründavatest mängijatest, siis lõpuks oleme olukorras, kus mehed treenivad ilma vigastusteta. Nüüd peavad nad iga nädal klubide eest platsile pääsema ning seejärel hakkama väravavõimalusi tekitama ja väravaid lööma. Kui jalgpallurid on klubis harjunud treenima, mängima, looma võimalusi ja lööma väravaid, siis suudavad nad seda ka koondises.

Kui mängida maailma edetabeli 12. koondisega (Pehrsson viitas reedesele 0:3 kaotusele Šveitsile – toim), tuleb esmalt olla kaitses väga efektiivne ja siis proovida võimalused ära kasutada. Meil see ei õnnestunud ja kaotasime. Aga pärast neljakuulist pausi võõrsil Šveitis vastu väravate mittelöömist ette heita pole kuigi aus, sest muidugi keskendusime tolle mängu eel kaitsele," rääkis Pehrsson.

Tänase vastase Islandi üks kahest peatreenerist Heimir Hallgrimsson kiitis Pehrssoni senist tööd. "Ma ei tea, kas te nõustute minuga, kuid Pehrsson on olnud väga hea treener, ta on kaitsetööga suurt vaeva näinud ning olen näinud tänavu teie koondise tohutut progressi. Leian, et Eesti on praegu õigel rajal."