Blogid

Kalevipoeg ja Jeesus (20)

LISA KOMMENTAAR

Tädi Maali6. aprill 2015, 15:40
vastuseks lugejale6. aprill 2015, 13:59
see, et inimene on vähenõudlik ja peab oma alama keskklassi tasemel elu kadestamisväärseks, pole tõusiku puhul haruldane.
kindlustuse valdkonna mutrikesed pole kusagil maailmas miljonärid. ammugi mitte väliseestlaste pisiarhiivi töötajad.
isiklik elu? õnnestus vanem mees välja vahetada paarkümmend aastat noorema vastu. pole paha. loodus nõuab oma.
aga miks peaks tuhandete uute väliseestlaste seast kadestama just blogijat?
pigem kadestaksin ma blogija naabrit uute väliseestlaste raamatust. jaanika peenra. kunstnik. huvitav inimene. mees on professor. tema laps räägib üsna head eesti keelt ja on isegi uhke, et tal on emaga rääkimiseks oma keel.
Lugeja6. aprill 2015, 08:23
No seda kommenteerijat, kes pealegi on ühe teise kommenteerija nime kaaperdanud - tädi Maali, vaevab ikka üüratu suur kadedus, et Avel USA-s on liiga hästi elu läinud! Küllap see kommenteerija on üks igavene viriseja ja vaevu veepeal püsija, võib-olla on ta isegi välismaal nn. käe valgeks saanud ja siis Eestisse talendina tagasi pidanud pöörduma! Oh Sa vaeseke küll!
dish to tädi-Maali5. aprill 2015, 16:13
Oleme mõlemad ÕL kauaaegsed kommentaatorid, seega teatav kollegiaalsus? Süüdistad blogijat, miks ta Ameerikas elades eesti asja ajab ja sellest üldse kirjutada julgeb, kui samal ajal oma lastele isegi eesti keelt ei õpeta... Räägin enda lugu.
.
Minu vanatädi Helmi abiellus sõja ajal lätlasega ning peale seiklusi maandus Melbournis. Koos otsustati lastele mitte eesti ega läti, vaid inglise keelt õpetada. Läbilöögivõimeks! Ülemöödund aastal käisid mu austraalia-täiskasvanud Eestis. Oskasid rääkida küll :)
tädi Maali5. aprill 2015, 15:19
2012.a. ilmus Eestis raamat uutest väliseestlastest. USA-st on seal 5 lugu. nende seas ka blogijast. tema on ainus, kes pole huvitunud oma lastele eesti keele õpetamisest. samas ei saa öelda, et oleks olnud mingid objektiivsed takistused selleks. lihtsalt tema enda huvipuudus ja ilmselt soov kasvatada oma lastest ameeriklased, ja ainult ameeriklased...
paradoksaalsel kombel sattus proua pärast uute väliseestlaste raamatu ilmumist tööle vanade väliseestlaste päranduste najal toimivasse arhiivi. pärandajad pööravad end hauas ringi, kui saaksid teada, et nende mälestustega toimetab inimene, kellele sisimas eesti asi nii olematu on...
rahustajale teadmiseks4. aprill 2015, 23:12
usa-s elavad blogija lapsed paraku ei oska oma eesti vanavanematega eesti keelt rääkida. ja sealsed eesti juurtega lapsed ei omanda üldharidust eestikeelsetes koolides. eesti keelt õpivad nad lisaks kodule veel pühapäevakoolides..
onu heino3. aprill 2015, 22:40
dish3. aprill 2015, 16:03
Tädi Maali, on jah rahvuskoolid tõesti olemas. Ja mis siis? Justkui ei võiks usa-s elav eestilaps inglise keelt rääkida rohkem kui vanavanematega eestit? Või Eestis elav venelaps rääkida oma sõpradega õldsegi mitte eesti keeles? Mõtle natuke ja rahune.
tädi Maali2. aprill 2015, 15:04
Piisab postituse viimase lause lugemisest, et saada aimu tulevase ettekande tasemest. Millisest patust Kalevipoeg "itkes" rahva päästma pidi? Millegi pärast meeldivad Õhtulehele rumalad ja edevad naisblogijad, kes lisavad kirjatükkidele enda arust meelaid pilte, avatud suud, dekolteest välapungituvad rinnad. Seejuures kirjutavad nad nii, nagu poleks ükski eestlane kunagi Ameerikamaad või Inglismaad oma silmaga näinud.
Blogija tituleerib ennast väga eestimeelseks inimeseks. Samas pole ta oma lastele eesti keelt õpetanud. Põhjenduseks toob ta selle, et lapsed ei kuule vanemate eestikeelseid vestluseid. Naeruväärne! Välismaalastega on abielus sajad eestlased, enamus neist on leidnud võimaluse oma lastele eesti keelt õpetada. USA-s on muuseas olemas ka koolid, kus lapsed eesti keelt õpivad ja eesti laule laulavad, rahvatantsust rääkimata.
dish1. aprill 2015, 04:13
Väga faktirohke blogisissekanne seekord. Näha, et materjaliga on kõvasti tööd tehtud. Omalt poolt lisaksin - mulle läheb metsikult südamesse, kui keegi väljaspool Eestit ajab eesti asja ja kasvatab kanu. Kui see eestlane on peale selle veel ka fotograaf ja ilus naine, siis seda enam.
Ave Maria Blithe1. aprill 2015, 04:05
Kallis Mage, aga miks sa siis lolli järjekindlusega seda blogi siin loed? Kas tõesti optimistlikus lootuses, et ma muutun üleöö Kivirähilikult vaimukaks?
mage1. aprill 2015, 00:46
ei ole vaimukas. kirjutaja võrdlus on tobe. selleks, et jeesuse teemal ilkuda, peaks olema montipaiton või kivirähk. kehva õigekeelsuse tundmise kõrval on selle blogi suurimaks puuduseks lollid naljad, püüd olla eriti vaimukas.
kunksmoor31. märts 2015, 13:19
Kui siin miski lapsik on, siis on see kõrbes loodud juudijumalat kummardav põhjamaalane. Piibel on sama palju ajalugu kui on seda venelaste ajalooõpikud sellest, mismoodi nende impeerium üle mandri laiub. Keel kärbugu sul, kes sa Kalevipoega mõnitad!
Lugeja 31. märts 2015, 09:00
No oota, Ave! Kohe tulevad Sulle kommentaarid -, mis vabadus, mis pirrud lõkendavad jne., kui meie vaesed, äravaevatud ja suures viletsuses vaevlevad `tõelised` Kalevipojad peavad Soomes rasket ehitustööd rügama! Ah- haa- haa! Varsti näeme, r. . . . k!
lapsik31. märts 2015, 07:02
on võrrelda kalevipoega Jeesusega,kalevipoeg on tõepoolest poollegend,seda mittekindlasti Jeesus,isegi ajaarvamine algab tema maapeal olekuga,piibel pole samuti müütide kogumik ,vaid väga täpne ajalugu olnud sündmustest ja ka tulevastest sündmustest,sealhulgas ka Jeesusest
Al31. märts 2015, 06:43
Itkes- 1: Aheldatud, kütkeis. 2: Nuttis (minevikus)
Ave Maria Blithe31. märts 2015, 05:46
Eestlaste maagilise mõtteviisiga olen kursis, irooniaga ka. Heaolu uimaga mitte : )
Ave Maria Blithe31. märts 2015, 05:42
pühavaim31. märts 2015, 05:37
kunksmoor31. märts 2015, 04:04
/Millegipärast on pirrudest, mis teatavasti puidust, saanud hoopis rock ehk kivi, mis mõlemalt poolt põlema lahvatab./ Põlevkivi, Ave! Loe Mikitat ja ära unusta eestlase maagilist mõtteviisi seal iroonilis-heaolu uimas ;)