Ülkeri ääremängija Nemanja Bjelica valiti märtsi MVPks.Foto: AFP / Scanpix
Spordiblogi
31. märts 2015, 07:00

Ville Arike | Korvpalli Euroliiga: Kas Milano suudab ime korda saata? (1)

Korvpalli Euroliigas on jäänud vahegrupiturniiri lõpuni kaks vooru ja paljudel meeskondadel on veel lahendada omad ülesanded. 16 meeskonnast veerandil pole enam võimalik edasi pääseda, play-off'i koha juba kindlustanud tiimid aga püüavad saada kas koduväljakueelist või soodsamat vastast.

Kui nädalataguses ülevaates sai luubi alla võetud Baskimaa meeskond Vitoriast ja küsitud, kas nad teevad neilt mängujuhi Thomas Heurteli ära tõmmanud Istanbuli Anadolu Efesele (praegu 5 võitu) ninanipsu, siis Vitoria (5) kaotus Milanole (4) tõmbas sinna punti ka Itaalia meistri, kes on viimasest viiest mängust võitnud kolm. Ning saatuse tahtel saavad sel nädalal Istanbuli kokku Efes – Milano!

Et Vitoria võõrustab liidrikohal asuval Istanbuli Fenerbahce Ülkerit, võib vabalt juhtuda, et reede õhtuks jagab kolm meeskonda viie võiduga 4.-6. kohta. Teoreetiline edasipääsulootus on veel Nižni Novgorodil (3), kes peab võitma esmalt kodus Malaga ja seejärel võõrsil Olympiacose ning kui kogu ülejäänud seltskond jääb 5 võidu peale ja Milano võidab Efest sobiva vahega, pääsekski F-grupist neljandana veerandfinaali hoopis Venemaa klubi!

Tabeli ülaosas aga jagatakse veerandfinaaliks koduväljakueelist, siin saab paljuski otsustavaks reedene mäng CSKA (10) - Olympiacos (9). Ülkeril (10), kelle staar Nemanja Bjelica valiti märtsikuu MVPks, on kõik enda kätes – kui juba üheksa võiduni ulatuvat seeriat jätkatakse, saadakse igal juhul esikoht.

E-grupis on keskseteks mängudeks El Clasico Barcelona (9) ja Madridi Reali (10) vahel ning edasipääsu suhtes enam-vähem otsustav kohtumine Ateena Panathinaikos (7) – Berliini Alba (6). Kui Saksamaa pealinna meeskond kaotab, võib play-off'ist ilmselt suu puhtaks pühkida, sest vaevalt Tel Avivi Maccabi (7) annab kodus ära mängu tabeli lõpus olevale Istanbuli Galatasarayle.

Barcelonal ja Realil on alati mängus au ning ehkki mõlemad on veerandfinaaliks saanud koduväljakueelise, pole tähtsusetu, kas lõpetada esimese või teisena. Nimelt läheb teise koha meeskond kokku F-grupi kolmandaga ehk kellegagi suurest kolmikust Ülker-CSKA-Olympiacos. E-grupi võitja saab aga vastaseks eeldatavalt lahjema tiimi seltskonnast, kes praegu võitnud vahegrupis vähem kui 50% mängudest (Efes, Vitoria, Milano, Nižni).

Siim-Sander Vene koduklubi Kaunase Žalgiris saab Belgradi Crvena Zvezdaga pidada juba pingevabama mängu, sest mõlema meeskonna edasipääsulootus on kadunud. Võidu korral kindlustab Žalgiris aga oma grupis 6. koha ehk saab end pidada Euroliiga kokkuvõttes tosina parema sekka kuuluvaks.

Tabeliseis
E-grupp
Real 10
Barcelona 9
Panathinaikos 7
Maccabi 7
Alba 6
Žalgiris 4
Crvena Zvezda 3
Galatasaray 2

F-grupp
Ülker 10
CSKA 10
Olympiacos 9
Efes 5
Vitoria 5
Milano 4
Nižni Novgorod 3
Malaga 2