Jalgpall

Klavan tõstis Eesti ühele pulgale Inglismaa ja Hispaaniaga (4)

LISA KOMMENTAAR

keegiteine3. aprill 2015, 17:45
Kas sa üldse aru said, millest uudis on?
Jimminy1. aprill 2015, 12:46
Olgem ausad, teised on saja aastaga saanud sama, mille meie saime 25 aastaga?
Selge vastus on selles, et Eesti jalgpalli järelkasv on olematu. Selline statistika pole mitte anomaalia või kurioosum vaid ehtne hoiatus mudaliigasse vajumise eest. Kui põhimõtteliselt võinuks eile platsile saata kõik need eelmainitud neli meest saaksime rohkem kui 400 koondisemängu. Kui nüüd kõik need mehed pensionile saata (ning kõik peale Raku seda ilmselt ka varsti teevad) siis jääb kogemust vähem kui 100 mängu kanti.
Ma tean, et sellest ei taheta rääkida, ega sellele mõelda aga ma kardan, et kaotus Fääridele, viik/kaotus Andorrale ja viik Maltaga võib olla Eesti jalgpalli lähimate aastate norm.
Seda hullem on seis siis, kui me seda järelkasvu peale ei toodagi! Sest mida muud saab öelda selle kohta, et põhimõtteliselt saabus pool Eesti koondist sellest hooajast Eesti Meistriliigasse, sest teised klubid neid enam ei soovinud. Pelgalt kogemuse tõttu saadakse koht põhikoosseisus ja noored jäävad arengus veelgi toppama. Neil on küll kogenumad tiimikaaslased keda järgida kuid kui platsile ei saa siis ega sinust profijalgpallurit ka ei saa.
dolbajoob1. aprill 2015, 09:08
Ja palju nendest 100 mängust on Eesti võitnud?
Mütsiga mees Karjakülast1. aprill 2015, 08:27
Tegelik põhjus oli ära toodud sulgudes - väike sisemine konkurents.
Juuresolevast tabelist on näha, et väikeriikidel on vaid 1 või 0 100mänguni jõudnud mängija.