Ferrari võttis Malaisia GP-l võidu ning mõistagi ei soovi tiim kardinaalseid muudatusiFoto: Andy Wong
Vormel 1
1. aprill 2015, 15:20

Ferrari boss möönab: F1 peab muutuma kõigile tiimidele taskukohasemaks

Ferrari vormelimeeskonna pealik Maurizio Arrivabene möönab, et käärid võistlussarjas osalevate meeskondade rahaliste võimaluste vahel on päris suured, kuid on samas kategooriliselt vastu ühesarnaste autode ideele.

Eelmise hooaja käigus läksid administreerimise alla Caterham ja Marussia, kellest viimane osaleb tänavu Manori nime all. Osa meeskondi palus aga hooaja eel F1 pealikult Bernie Ecclestone'ilt rahalist toetust.

"Me peame andma endast parima, et muuta F1 pisut taskukohasemaks," tunnistas ühe rikkaima meeskonna Ferrari pealik Maurizio Arrivabene Autosportile antud usutluses. "Selle nimel tehakse ka tööd," kinnitas ta samas.

Küll ei toeta Arrivabene plaani, mille kohaselt aitaks kulusid kokku hoida see, kui kõik meeskonnad sõidaksid sarnaste (ehk siis võrdsete) masinatega.

"Jah, mõningate kindlate juppide standardiseerimine oleks üks huvitav võimalus, kuidas kulusid kokku hoida. Kuid kogu auto puhul see nii ei ole - tegemist on ikkagi vormel ühega, see ei ole nagu mõned muud võistlussarjad, kus kõik autod on ühesugused ja mingist vaatemängust pole juttugi."