Susie Wolff: naissõitjate sarja pole vaja!Foto: ANDREW YATES
Vormel 1
1. aprill 2015, 15:52

Naisvõidusõitjate võimalik MM-sari sai naisvõidusõitjalt hävitava hinnangu

Vormel 1 sarja juht ja õpetaja Bernie Ecclestone avaldas hiljuti arvamust, et naisvõidusõitjad peaksid saama oma võistlussarja. Viimaste aastate tuntumaid naispiloote Susie Wolff tegi aga vanahärra plaani pihuks ja põrmuks.

"Oleks päris hea mõte anda neile GP-nädalavahtustel võimalus oma sarjas võidu sõita," märkis Ecclestone ja lisas, et ettepanekut on tutvustatud ka F1 sarjas võistlevate meeskondade pealikele.

"Mingil põhjusel pole naisi seni kaasata õnnestunud - kuid kindlasti pole selle põhuseks see, et me neid ei tahaks - muidugi tahame, sest nad pälviks kõvasti tähelepanu ning ilmselt tooks kaasa ka palju sponsoreid."

"Kusagilt tuleb algust teha ning nii panin ma meeskondadele ette, et võiks teha eraldi sarja naistele ning ehk õnnestuks meil läbi selle tuua mõni naine ka F1 sarja."

Viimastel aastatel pidevalt F1 testsõitudel osalev Susie Wolff (tõsi, GP-l ta starti seni pääsenud ei ole) andis aga Ecclestone'i plaanidele hävitava hinnagu ning tema arvates poleks naisvõidusõitjate sarjast vähimatki tolku.

"Sellel sarjal poleks mingit mõtet," kommenteeris Wolff Daily Mirrorile.

"Esiteks - mul pole aimugi, kust nad leiavad terve stardirivi jagu naissõitjaid, kes oleks piisavalt heal tasemel. Teiseks, olen kogu oma karjääri jooksul sõitnud võidu kui tavaline võistleja. Miks ma üldse peaksin vaatama sarja poole, kus ma saaks võistelda ainult naiste vastu?!"

"Võin käsi südamel öelda, et sellise sõidu võitmine ei pakuks mulle vähimatki pinget. Pigem ma sellisel võistlusel ei osale, sest mida mul võita oleks?"