Martin Kupperi ja treener Aleksander Tammert.Foto: Tiina Kõrtsini
Kergejõustik
2. aprill 2015, 07:00

Aleksander Tammert: ainult treenimine ajab hulluks!

Maailma kettaheiteedetabelit juhtiva Martin Kupperi treener Aleksander Tammert räägib, et ettevalmistuses on palju abi olnud Juhan Toimetist, kes utsitas Kupperit juba noore sportlasena suuri sihte seadma.

"Kui mind mõnikord töökohustuste tõttu treeningul kohal pole, aitab Martinit Juhan," ütleb olümpiamängude ning EMi pronksmedali omanik Tammert. Ja lisab: "Meil on kettaheitest ühesugune nägemus."

Loomulikult on Tammertil sama hea klapp Kupperiga. "Kehaehitus, füüsilised näitajad, lõtvus ja kiirus on tal olemas ning see kõik on minuga päris sarnane. Nii on sportlast lihtsam õpetada," lausub ta. Ühtlasi meeldib Tammertile, et hoolealune on nutikas ja suudab treeningutel kaasa mõelda. "Päris tihti räägivad treenerid õpilastele ulmejutte: teeme seda ja teist asja ning hea tulemus tulebki! Sageli sportlane talitabki nii, nagu juhendaja soovitab, süvenemata, kas nii on ikka õige. Martiniga on teisiti. Ta analüüsib tegevust ja vajadusel muudame plaane. Aga püüame kasvatada tasakaalukat inimest, ainult treenimine ajab hulluks! Martin peaks kindlasti jätkama õpinguid."