Helina Rüütel (vasakul) ja Kristin Kuuba.Foto: SILLE ANNUK
Spordivaria
2. aprill 2015, 10:09

Juuniorid näitavad EMil korralikku minekut

Sulgpalli juunioride EM individuaalturniir on läinud Eesti sportlastele edukalt. Kaheksandikfinaalidesse ehk kuueteistkümne parima hulka jõuti kolmes mänguliigis.

Üksikmängudes alistas kolmandas ringis Kristin Kuuba ungarlanna Vivien Sandorhazi 22:20, 21:17. Kuuba on juunioride Euroopa edetabelis 13. kohal ja võistluste tabelis 5.-8. asetusega mängija. Tema järgmine vastane on prantslanna Joanna Chaube. Samuti jõudis kolmandasse ringi Sale-Liis Teesalu, kes pidi aga täna leppima kaotusega teisele 5.-8. asetusega mängijale Lydia Jane Powellile Inglismaalt 21:23, 17:21.

Eestlased jõudsid kaheksandikfinaali ka paarismängudes. Kristin Kuuba ja Helina Rüütel alistasid Saksamaa paari Judith Petrikowski – Annika Schreiberi kolmes geimis ja kohtuvad järgmisena Venemaa sulgpallurite Kristina Virvich - Jana Ignatjevaga. Meeste paarismängus said Heiko Zoober ja Mikk Õunmaa samuti kolmes geimis jagu Tšehhi paarist Filip Budzelist – Lukas Holubist. Neljandas ringis kohtuvad nad võistlustel kolmandana asetatud taanlastega.

Enne individuaalvõistluseid peeti ka võistkondlik turniir, kus Eesti oli ühes alagrupis Soome ja Hollandiga. Kuna põhjanaabreid võideti 4:1, kuid Hollandile kaotati, siis jäädi oma grupis teiseks ning kokkuvõttes jagati 9. kohta, mis on Eesti jaoks igati korralik.