Heiko Rannula.Foto: LAURA OKS
Korvpall
2. aprill 2015, 13:51

Enesekindel Heiko Rannula korvpalli meistriliiga medalist: "Ma ei näe, et ületamatuid vastaseid oleks."

Pärnu Korvpalliklubi peatreeneri Heiko Rannula sõnul pole teps mitte võimatu, et tema hoolealused Eesti korvpalli meistriliiga play-offides medali krabavad.
"Selle [medali] nimel me ju mängimegi. Ma ei näe, et ületamatuid vastaseid oleks, sest Rapla ja Rakvere on mängitavad. Meil peavad küll asjad õnnestuma, aga midagi võimatut ei ole." Võib arvata, et Rannula rääkis eelkõige pronksmedalitest, sest on raske näha, kuidas keegi Eestis kohamängudel Tartu Rocki ja BC Kalev/Cramo vastu saaks.

Hea hooaja teinud Pärnu kohtub põhiturniiri viimases mängus esikoha kindlustanud Rockiga ülehomme Pärnu Spordihallis kell 17.00. Kui Pärnul õnnestub Rock alistada ja viiendat kohta hoidev BC Valga/Maks&Moorits kaotab samal ajal algavas mängus TYCO Raplale, siis lõpetab Pärnu põhiturniiri viiendana.

Rannula rääkis enne nädalavahetuse mängu Õhtulehele, et võimalik viiendaks tõusmine hetkel tema mõtetes ei mõlgu, samas: "See [võit Rocki üle] pole väga utoopiline, sest neil on raske mäng ja ma ei kujuta ette, kui väga neile seda võitu [Pärnu vastu] vaja on. Meie mängime ikka maksimaalselt ja võidu peale," sõnas Rannula.

Rock mängib täna õhtul Balti liiga pronksiseeria korduskohtumises Leedus Utena Juventusega, keda kodus 72:63 võideti. Kas fakt, et Rockil on enne kohtumist Pärnuga hooaja üks tähtsamaid mänge, millele lisanduvad korralikud reisikilomeetrid, võib laupäevaseid võõrustajaid aidata?

"Kindlasti. Neil on põhiturniiri võit kindel ja eks nad millegagi riskima ei hakka. Võitmiseks peame tegema ideaalse mängu, aga oleme praegu heas vormis," kinnitas Rannula, et kõik on võimalik.

Kui Pärnu lõpetab põhiturniiri kuuendana, siis lähevad nad kohamängude esimeses ringis vastamisi põhiturniiri kolmanda võistkonnaga, kelleks on hetkel Rapla. Neile hingab kuklasse Andres Sõbra Rakvere Tarvas, kes on Raplast maas vaid ühe silmaga. Tarvas peab oma põhiturniiri viimase mängu homme, kui kell 18.30 minnakse vastamisi TTÜga. Põhiturniiri viies mängib neljandaga ehk Pärnu läheb play-offi esimeses ringis kindlasti kokku kas Rapla või Tarvaga.

Rannula sõnul pole Eesti suvepealinna meeskonnal erilist vahet, kas põhiturniiril saadakse viies või kuues koht. "Ühtepidi pole Pärnu põhiturniiri kunagi viiendana lõpetanud, aga play-offi suhtes väga vahet pole."