Norbert Hurt.Foto: STANISLAV MOSHKOV
Jalgpall
2. aprill 2015, 16:58

Ideaalse alguse teinud Flora rong peatust näha ei taha

Jalgpalli meistriliiga IV voorus Narva Transi vastu mineva Tallinna Flora peatreener Norbert Hurt rääkis, et hooaja algus on olnud väga hea.

Flora on kolmest mängust noppinud kolm võitu ning üheksa punktiga jagatakse koos Nõmme Kaljuga meistriliiga esikohta. Sealhulgas on Flora alistanud tugevad Sillamäe Kalevi ja Infoneti.

Hurda sõnul on meeskond iga mänguga arenenud ja mängijad on suutnud ülesannetest kinni pidada. "Juba Sillamäe vastu olime teravamad ja suutsime initsiatiivi haarata," on loots protsessiga rahul.

Kuna viimasel paaril nädalal olid aktsioonis nii Eesti A-koondis kui mitmed noorte rahvusesindused, siis peeti kõrgliigas pea paarinädalane paus. Hurt ütles, et mingit probleemi see ei tekitanud. "Teadsime varakult ette, keda koondistesse kaasatakse ja olime sellega arvestanud. Transi vastu ei jäänud ettevalmistuses seetõttu midagi tegemata."

Viimases A-koondise mängus Islandi vastu näitasid end küllaltki heast küljest Flora keskkaitsja ja paremäär ehk Enar Jääger ja Rauno Alliku. Hurt arvas, et head esitused sinisärgis tulevad mängijatele vaid kasuks.

"Usun küll, et koondises hästi esinemine on oluline. Floras töötame selle suunas, et mängija oleks võimeline mängima ükskõik millises situatsioonis julgelt ja motiveeritult. Treenime, et poleks vahet, kelle vastu mängid, alati peab maksimumi andma." Juhendaja lisas, et iga hea mäng koondise särgis annab juurde usku ja motivatsiooni.

Mõned korrad ka eurosarjades mänginud Trans lõpetas eelmise aasta meistriliigas alles kaheksandana, kogudes 28 punkti. Küllaltki kõrgete standarditega meeskonna jaoks oli see kindlasti lati alt läbi jooksmine.

"Eelmine aasta oli neile ülemineku aasta. Siiski näitasid nad juba siis võimekust samm edasi teha ja ühel hetkel meistriliigas kõigile peavaluks olla," rääkis Hurt ülehomsest vastasest. Möödunud hooajaga võrreldes mängib Trans küllaltki sarnaste ideedega, kuhu peatreener Aleksei Jagudin oma käekirja veelgi rohkem sisse on viinud. Piirilinlased on Flora lootsi sõnul heade vasturünnakutega ja tempokalt mängiv võistkond.