FC Barcelona alistas Madridi Reali 85:80.Foto: LLUIS GENE
Korvpall
2. aprill 2015, 23:27

Barcelona alistas Madridi Reali; Panathinaikos, Maccabi ja Alba põnevas seisus

Korvpalli Euroliiga vahegrupiturniiri eelviimases ehk 13. voorus kohtusid E-alagrupi kaks liidrit, kui FC Barcelona võõrustas Madridi Reali ja võitis 85:80.

Seeläbi tõusis Barcelona sarnaselt Realile 10 võidu (ja 3 kaotuse) peale, ent alagrupi liidrikoht kuulub jätkuvalt Realile, sest meeskondade esimese omavahelise mängu võitis Real 97:73 ja võrdse võitude arvu puhul määrab Euroliigas järjestuse omavahelise mängude võrdlus.

Realil piisab E-alagrupi esikoha kaitsmiseks ja seeläbi veerandfinaaliks kõrgema asetuse saamiseks viimases voorus kodus Kaunase Žalgirise alistamisest. Barcelona peab lootma, et 1) Real Siim-Sander Vene koduklubile kaotab, 2) nad ise võõrsil Galatasaray alistavad.

Kui Realil ja Barcelonal oli edasipääs juba enne tänast kindel, siis Berliini Alba sai väga tähtsa võidu, kui alistas võõrsil 68:66 Ateena Panathinaikose. Tel Avivi Maccabi oli 81:72 parem Galatasaray'st. Viimase vooru eel on Maccabil 8, Panathinaikosel ja Albal 7 võitu.

Alba võõrustab viimases voorus Maccabit teadmises, et võit viib nad veerandfinaali, aga kaotus jätab viiendaks. Panathinaikos peab edasipääsemiseks alistama võõrsil Belgradi Crvena Zvezda. Kui nad seda ei suuda, aitaks neid Maccabi võit. Maccabi tagab võiduga kolmanda koha, ent kaotuse puhul jäädakse viiendaks, kui just Panathinaikos võõrsil Crvena Zvezdale ei kaota. Lihtne? Muidugi lihtne!

Žalgirise, Galatasaray ja Crvena Zvezda edasipääsušansid olid juba enne tänast kadunud.

F-alagrupis alistas Malaga Unicaja tähtsusetus mängus (kumbki niikuinii edasi ei pääse) võõrsil 94:75 Nižni Novgorodi. Tähtsa võidu sai Vitoria Laboral, kes oli 93:76 parem alagruppi juhtinud Istanbuli Fenerbachest. Vitorial on nüüd 6 võitu ja 7 kaotust, millega tõusti hetkel neljandaks. Istanbuli Anadolu Efes võib homme nendega tagasi ühele pulgale tõusta, kui saab kodus jagu Milano Emporio Armanist. Omavaheliste mängude võrdluses on eelis Türgi klubil.