Premium liiga kolmandas voorus alistas Tallinna FC Flora 1:0 Sillamäe Kalevi. Seekord sõidavad nad Narva. Ott Järvela ennustab, et Flora naaseb 2:0 võiduga.Foto: MATI HIIS
Spordiblogi
3. aprill 2015, 10:03

Ott Järvela | Ennustus jalgpalliliiga 4. vooruks, kas Ida-Virumaa murrab Flora ja/või Kalju täisedu? (1)

Koondisemängude paus on läbi ja jalgpalli Eesti meistrivõistlused saavad nüüd täishoo sisse. Kui kolme vooru järel said 10 klubi kahe nädala jagu kosuda, siis nüüd pannakse ühe jutiga juuni alguseni välja – 65 päeva jooksul mängitakse Premium liigas 12 täisvooru ehk 60 matši.

Kalendri loos läks mullu sügisel aga nii hästi, et kõigi nende 12 vooru jooksul on vähemalt ühes paaris vastamisi mullu esiviisikusse jõudnud klubid (Levadia, Sillamäe, Flora, Kalju, Infonet), kes tänavu medalipretendentide ringi moodustavad. Seni täiseduga mänginud Kaljut ja Florat ootavad laupäeval ees matšid Ida-Virumaal.

Tallinna Levadia - Paide Linnameeskond 2:0

2014. aasta hooaja avavoorus lõppes samade meeskondade matš üllatuslikult järvalaste 1:0 võiduga. Kuigi Levadia algus on olnud kobav, siis seekord üllatust tulemas ei näe. Paide mäng pole olnud piisavalt veenev ning loogika ütleb, et Levadia saab minna vaid paremaks. Võit tiitlikaitsjale.

Viljandi Tulevik - Pärnu Linnameeskond 1:2

Mullu esiliigas madistanud meeskondade tänavune esimene mõõduvõtt meistriliigas. Marginaalid Tallinna ja Ida-Virumaa väliste klubide vahel on väikesed, palju sõltub sellest, kellel on hea, kellel mitte nii hea päev. Pärnu emotsionaalset eelist ei tasu alahinnata – neil on punktid tabelis ja tunne mõnus, Tulevikul lasub arvestatav surve.

Sillamäe Kalev – Nõmme Kalju 2:1

Sillamäe Kalev ei mänginud kaks nädalat tagasi Flora vastu üldse pahasti. Päris hästi tegelikult. Ent Flora oli veel kõvasti parem, mis pani Sillamäe peatreener Sergei Frantsev pärast matši antud intervjuus pead vangutama.

Kolme võiduga alustanud Kalju kohtub nüüd tänavu esimest korda profimeeskonnaga ning kahtlustan, et Sillamäe ründajad Kirill Silitš ja Jaroslav Kvasov suudavad Kalju kaitseliinile kõvasti muret tekitada. Kalju rünnakut pidurdavad nii Sillamäe kehv kunstmuru kui ka senikohatutest märgatavalt asisem kaitseliin.

Tallinna Infonet – Tartu Tammeka 3:1

0:0 viik Levadiaga, 0:2 kaotus Florale ja 0:0 viik Transiga viitavad selgelt, et Infoneti suurim mure (lisaks särgitrüki kvaliteedi kindlustamisele) on Manucho asemel väravalööja leidmine. Eks neil olid märtsis päris head kaitseliinid vastas kah. Tammeka hooaja algus on olnud raske ja midagi kerget ei oota neid ka Infoneti vastu.

Narva Trans – Tallinna Flora 0:2

Seni Levadia ja Infonetiga viiki mänginud Trans on hooaega alustanud sümpaatse ja mõtestatud jalgpalliga, ent Flora plahvatusliku surve vastu arvan piirilinlased võimetud olevat. Flora võidab, hoiab värava puhta, ja tõuseb ainuliidriks.